Apsolutno grozno...

Roditelji 15-godišnjakinje koja je počinila samoubojstvo zbog vršnjačkog nasilja žele svima poručiti nešto jako važno

Piše: Žena Net / Vrijeme: 16:00 28.06.2017 / Rubrika:
Foto: Ilustracija/StphaneLemire/Thinkstock
0

Njeni su roditelji napisali koga smatraju odgovornim za smrt kćeri

Tjedan dana nakon što je 15-godišnja djevojčica Sadie Riggs počinila samoubojstvo, njen nekrolog postao je viralan.

A u njemu njeni roditelji jasno naglašavaju koga smatraju odgovornim za to što je njihova kćerka odlučila nauditi samoj sebi; točnije, djeci zlostavljačima iz srednje škole u Pennsylvaniji koju je Sadie pohađala.

Prenosimo ga u cijelosti:

Grozno i pretužno…

“U želji da ušutkamo sve glasine koje su počele kružiti o Sadieinoj smrti, s vama smo odlučili podijeliti ovu informaciju. Da, Sadie je sama sebi oduzela život, objesila se. I teško je pojmiti da bi netko mlad mogao biti toliko povrijeđen i oštećen. Sadie je tražila pomoć, odlazila je na savjetovanja i uzimala lijekove, ali sve je to bilo jednostavno previše za tako mladu dušu. Ako se na trenutak osvrnete i pogledate njenu obitelj, shvatit ćete da većina ljudi oko nje njome nije bila krvno povezana, već nam je bila poslana od Boga, koji nam je poručio da to dijete treba obitelj.

Sadie je imala težak život, a sve do nedavnog incidenta koji se dogodio u školi, nekako se uspijevala nositi sa svime. Za djevojku koja se toliko veselila što će napokon krenuti u srednju školu, stvari su vrlo brzo krenule u vrlo pogrešnom smjeru. Za svu djecu zlostavljače koji su uključeni u ovu priču, znajte da ste i vi odgovorni što se osjećala potpuno bezvrijednom. Sad je sve između vas i Boga, ali molimo vas, znajte da nije prekasno da promijenite svoje ponašanje. Sadiena nam je smrt nevjerojatno teško pala, ali ćemo ostati jedni uz druge i međusobno se štititi, dok pokušavamo shvatiti zašto je do ovako tragičnog gubitka uopće moralo doći.

Za sve zlostavljače i one koji maltretiraju druge, samo želimo da znate da, iako preziremo ono što činite, nikad, ali baš nikad vam ne želimo da iskusite bol kakvu mi trenutno prolazimo. Bol toliko jaku da čak i najjednostavniju radnju, disanje, pretvara u nemoguću misiju. Ali tu je i krivnja, krivnja koja nam visi nad glavama i neprestano nas podsjeća na ono pitanje; Što smo mogli napraviti drugačije… Uza sve to, borimo se sa sjećanjima na zadnje riječi koje je izgovorila… Naša su srca slomljena. Sadie, bila nam je čast imati te u svojim životima i zauvijek ćemo te voljeti. Nađi ljubav ondje gore, a svima ostalima želimo da budu dragi jedni prema drugima.”

Izvor: Cosmopolitan

Piše: Žena Net / Vrijeme: 16:00 28.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr