Kakva novost

Ovo je bolji i lakši način mijenjanja pelena vašeg djeteta (i htjet ćete ga isprobati odmah)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 12.07.2017 / Rubrika:
Foto: Amy Riddle/flickr
0

Sigurnost djeteta i njegovo zdravlje uvijek su na prvom mjestu

Sve je krenulo kada je liječnica Emily Puente iz Bridge Family Chiropractica pokazala u videu roditeljima bolji, lakši i ispravniji način nošenja dječjih auto sjedalica. Mame su odmah počele primjenjivati što su vidjele, a vjerujemo kako ni s pelenama neće biti drugačije.

Mijenjanje pelena

 

Puente se sada dotaknula i teme mijenjanja pelena. Normalan i svima poznati način je podizanje nogu kako bi se maknula stara i stavila nova pelena. Ovime se zapravo stvara stres na donji dio leđa djeteta, a kao rezultat se mogu pojaviti probavni problemi, plinovi ili zatvor. Također, u tom dijelu kralježnice može doći do cervikalne lordoze (izbočenje kralježnice prema naprijed). Upravo dizanje obje noge može utjecati na način na koji će se kralježnica kasnije razvijati.

Umjesto spomenutog dosadašnjeg lošeg načina, kiropraktičarka je u videu detaljno objasnila pravi način mijenjanja pelena, kojime se ne oštećuje kralježnica. “Ovo je mala promjena koja može imati pozitivne posljedice na kralježnicu vašeg djeteta”, rekla je Puente.

Izvor: Pop Sugar

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 12.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr