Ide vam odlično!

Ovih 10 znakova pokazuju da majčinstvo za vas nije nešto što dolazi prirodno, ali to ne znači da ste nemajka

Iz perspektive jedne mame koja jako dobro zna kakav je ovo točno osjećaj

Neke žene rođene su s majčinskim instinktom i jednostavno su predodređene da jednoga dana postanu divne mame. Neke, pak, moraju jako dobro glumiti zbog pritiska okoline. Mnogo žena o majčinstvu ne razmišlja tijekom mladosti i zapravo često uopće nisu sigurne žele li jednoga dana imati djecu ili ne.

Jedna je mama, koja danas ima petero djece, oduvijek znala da spada u ovu drugu skupinu žena, a iako biste možda pomislile kako je, zbog činjenice da ima petero djece, sigurno oduvijek maštala o klincima i velikoj obitelji, ona je savršeni dokaz da to ne mora uvijek biti slučaj.

A evo kojih vam deset znakova govori da ni vama majčinstvo možda nije nešto što instinktivno želite ili ste htjele, ali da se zbog toga ne morate osjećati nimalo loše zato što vam ide odlično!, iz perspektive jedne mame koja najbolje zna kakav je ovo osjećaj.

1. Nemate preveliku želju držati tuđu djecu u naručju

Bebe su slatke, ali, zašto biste morale čuvati i u rukama nositi tuđe klince, kad imate svoje?

2. Ne primjećujete djecu oko sebe

Tuđa djeca su, opet, jako slatka, divna i super, ali često ih uopće ne primjećujete. Pogotovo kad ste, primjerice, na druženju kod prijatelja; iako se oko vas u tom trenutku možda igra hrpa klinaca, vi ćete radije nastaviti s razgovorom za odrasle, nego li se uključiti u igru s njima ili pak njih uključiti u druženje s vama, odraslima.

3. Vaši klinci vam ponekad moraju ponoviti ime nekoliko puta

Ponekad ih ni nakon petog puta ne čujete da vas dozivaju…

4. Ne znate se prema klincima odnositi drugačije nego prema odraslima

Ponekad očekujete da bi djeca trebala shvaćati i moći napraviti neke stvari koje su odraslima normalne. Na primjer, zašto ne mogu pročitati tu riječ? Zašto se ne mogu sami odjenuti? Zašto zubnu pastu ne stavljaju na četkicu za zube, već svuda uokolo?

5. Kad bi vam vaša djeca bila prijatelji… ne biste bili prijatelji

Jer, tko želi biti prijatelj s nekime tko piški na pod i viče vam da vas ne voli, zato što ste mu dali grožđice, a ne brusnice? Definitivno se ne biste dugo družili… No, sva sreća da su toliko slatki i da se s njima možete grliti u nedogled (iako se i to mijenja kako postaju stariji).

6. Volite na WC odlaziti same

Okej, s ovime se vjerojatno slažu i žene koje oduvijek znaju da žele postati majke. No, iako biste voljele tih nekoliko minuta mira i tišine, bojite se što bi sve mogli napraviti dok vas nema u blizini…

7. Plakanje vam nije najdraži od svih zvukova

Niti bilo kakva dernjava, glasni zvukovi, vrištanje…

8. Svaki trenutak pričanja priča za laku noć, igranja i učenja rezultat je ulaganja ogromne količine truda

Prije nego krenete na bilo koji od ovih zadataka sa svojim klincima, trebate se nekoliko puta uvjeriti da to zaista želite te skupiti dovoljnu količinu snage i hrabrosti.

9. Izbjegavate biti dadilja

I to je oduvijek bilo tako. Pogotovo kad je riječ o klincima koji su stariji (ili različite dobi) od vaših klinaca. Ne znate što od njih možete očekivati i to vas plaši.

10. Zaista neopisivo jako volite svoju djecu

Da, čak i oni koji nisu ‘rođeni za roditeljstvo’ mogu postati super roditelji. I ponekad nam je žao svih onih trenutaka u kojima osjećamo da jednostavno nismo stvoreni za to. Često se uhvatimo kako plačemo jer nismo sigurni jesmo li sposobni za sve to i hoćemo li možda uprskati. Molimo se da naši klinci budu okej. I da sve ispadne okej. I drhtimo pri svakoj pomisli da bi im se moglo dogoditi nešto loše. A njihovi zagrljaji, poljupci, osmijesi i njihova mala srca nam znače sve na svijetu.

Sve vi mame i tate koji niste oduvijek znali da to želite biti, vjerujte u sebe – i nastavite s ovime što radite. Ide vam odlično! ❤

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr