Ispovijest

‘Otišla sam na zumbu s djetetom i uživale smo. Prvi put mi je vježbanje bilo stvarno zabavno ‘

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 23.12.2017 / Rubrika:
Foto: Karina Koot/flickr
0

Iako ranije nije vježbala, kad je čula za zumbu koja se vježba s djecom odlučila je probati. Naravno, oduševila ju je

“Najdraža tjelovježba mi je smijanje na šale moje omiljene komičarke. I nisam takva zbog roditeljstva. Više energije sam potrošila pokušavajući se ispisati iz teretane koja se nalazi odmah pored ureda, nego što sam zapravo vježbala tamo.

Vrijeme je za promjene

Kad izađem van iz tramvaja kako bih pješačila, hvalim se time cijelo vrijeme i uvijek to spominjem, iako sam to napravila tek dva puta do sada. Kad sam bila trudna i očekivala porod ništa me nije uspjelo natjerati da se pokrenem. Uvijek sam imala opuštenu vezu sa svojim tijelom. Dopuštamo jedno drugome da živimo i to je to. U trudnoći sam se naravno udebljala i imala problema s odabirom odjeće. Kad sam rodila, dio te težine je nestao, ali je dio ipak ostao. Prihvatila sam taj višak kao normalnu stvar. No, ipak postoji niz razloga zašto bih trebala vježbati, a koji ne uključuju kilažu i izgled tijela. Imaš više energije, snažnija si, bolji ti je položaj tijela, lakše ti je zaspati i tako dalje, i tako dalje… S druge strane, nikako se nisam uspjela uvjeriti da počnem vježbati bez obzira na sve ove razloge.

Ovog je lipnja moja kćer napunila dvije godine i mogu na prste jedne ruke nabrojati koliko sam puta vježbala u tom periodu. Kad sam čula za zumbu s djecom samo sam se nasmijala. A onda sam se sjetila kako sam nedavno htjela isprobati nove stvari i promijeniti svoje navike te sam je ipak odlučila isprobati. Saznala sam da se sati te zumbe održavaju u dućanu, dok dućan radi. Odmah sam odustala. I to je trajalo sve dok me Facebook nije podsjetio na događaj.

Bilo je odlično

Ali majčinstvo je upravo to. Prihvaćanje onog za što misliš da ti ne ide dobro, a što na kraju uvijek uspiješ napraviti. Isto tako, majčinstvo je prihvaćanje činjenice kako je tvoj posao to da se javno sramotiš. Zato sam uzela svoje dijete, navukla tajice i krenula.

Na satu je bilo malo ljudi. Četiri obitelji, točnije, i nitko nije izgledao previše sportski raspoloženo. Glazba je bila nekakav miks latino i pop ritmova na engleskom i španjolskom jeziku. Vrlo draga instruktorica je pokušavala pričati glasnije od glazbe, a svi ostali su pričali međusobno kao da se poznaju sto godina. Zapravo je atmosfera bila poprilično prijateljska, a i sat je bio lagan. Nije bilo stresa ni osuda. Jedna je žena zakasnila i samo ušla bez isprike, a svi su bili prijateljski nastrojeni i samo komentirali ‘Djeca, zar ne?’ Bilo je to uživanje u trajanju od 45 minuta, zajedno s mojim djetetom.

Moja kćer Ellie je na prvu malo negodovala i samo je htjela da je držim u rukama, dok sam ja hodala naprijed-nazad, skakala i proizvodila zvukove. Nisam sigurna kako se na kraju Ellie osjećala. Jedino znam da nije htjela otići kući. Četiri dana kasnije je počela raditi pokrete koje smo radile na satu i hvaliti se njima.

Čak sam se i oznojila

Ispalo je kako je odlazak na zumbu s mojom kćerkom potpuno promijenio stvari.

Saznala sam da se zumba održava i na drugim lokacijama, ali ova lokacija unutar dućana je ipak imala neku posebnu čar i određenu dozu uzbuđenja. Ovdje sam prvi puta shvatila da ljudi koji govore da im je vježbanje zabavno zapravo – ne lažu. Ovo je isto bio fitness, ali je ovo bilo i kvalitetno vrijeme provedeno s mojim djetetom. I bilo je zabavno. Bilo je gotovo do 11:00 sati, a bili smo samo nekoliko koraka od kafića.

Možda se nisam pridružila školi za trčanje, ali jednu sam subotu uspjela natjerati svoju kćer da se smije i da uživa dok smo zajedno vježbale i smijale se. Čak sam se i oznojila, a kasnije sam se osjećala izvrsno.”

Izvor: Refinery 29

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 23.12.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr