Budite na oprezu

Očekujete prinovu? Evo koje sigurnosne mjere morate poduzeti da ne postanete žrtva nepredviđenih okolnosti

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:05 16.10.2016 / Rubrika:
Foto: Flickr
0

Mogu vas stajati života vašeg nerođenog djeteta

Postoje neke sigurnosne mjere oko kojih morate brinuti kada ste trudni. To je vrlo važno, jer morate biti jako oprezni kako vas ne bi pogodile neke nepredviđene okolnosti, a sve zbog vaše nepažnje. Saznajte koja su osnovna pravila sigurnosti koje morate slijediti ako uskoro postajete roditelji.

1. Držite pod suhim

Ako ste trudni, onda je vrlo važno da se vaš partner i ostali članovi obitelji pobrinu da je pod u vašem domu uvijek suh tako da se ne kliže. Kad vam je pod u sobi mokar, ne ulazite dok se potpuno ne osuši kako biste izbjegli bilo kakve rizike u trudnoći.

2. Izbjegavajte vruće napitke


To je osnovna sigurnosna mjera koje se uvijek treba pridržavati. Kada pijete bilo koji topli napitak, budite oprezni da ga slučajno ne izlijete na sebe. Čak i manje opekline mogu biti teške tijekom trudnoće i mogu uzrokovati probleme.

3. Pravilno podešavanje visine

Svi bi roditelji trebali znati neke činjenice i raditi na njima. Većina trudnica ima problema pri ustajanju iz visokih kreveta ili niskih WC-a. To stvara pritisak na trbuh i može biti štetno. One mogu čak i pasti. Za održavanje neke osnovne sigurnosti tijekom trudnoće, roditelji moraju podesiti visinu krevetu malo niže, ovisno o tjelesnoj visini žene i njezine razine udobnosti.

4. Odjeća

Majka mora kupiti odgovarajuću odjeću za sebe. Ona ne bi trebala biti previše uska. Također, haljine ne bi trebale biti preduge, jer postoji šansa spoticanja o njih.

5. Kretanje

Budući roditelji trebaju voditi brigu o tome da majka ne može trčati i skakati niz stepenice kao prije. Postoje rizici od ozljeđivanja vas i vaše bebe. Mnogi liječnici sugeriraju budućim roditeljima da ne putuju previše.

6. Hrana

Gotovo sve žene imaju promjenu u okusu tijekom trudnoće. Imajući ove promjene na umu, pripremite hranu koju vi i vaše dijete trebate tijekom trudnoće.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:05 16.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr