Što mislite?

Njemački je sud odbio registrirati transseksualnu ženu kao majku, odluku su donijeli prije par dana

Piše: HINA / Vrijeme: 11:00 06.01.2018 / Rubrika:
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
0

Sud je odlučio da se zakonskom majkom može smatrati samo žena koja je rodila dijete

Transseksualna žena koja je spermom što ju je pohranila u banku prije promjene spola iskoristila da bi dobila dijete sa svojom partnericom ne može se zakonski registrirati kao majka djeteta, odlučio je u četvrtak njemački sud. Savezni sud pravde odbacio je žalbu transseksualke koja se željela registrirati kao druga majka djeteta rođenog 2015.

Sud je odlučio da se zakonskom majkom može smatrati samo žena koja je rodila dijete. Suci su u rujnu prošle godine donijeli sličnu presudu u slučaju transseksualnog muškarca koji je rodio dijete i želio se registrirati kao zakonski otac.

U presudi dosenesnoj u četvrtak, naveli su da, iako prava i obveze transseksualnih osoba ovise o njihovu novom spolu, zakonski odnos s njezinim ili njezinom djecom ostaje nepromijenjen.

U studenome 2017. presudili su u korist uvođenja trećeg spola za ljude koji se ne identificiraju ni kao žene ni kao muškarci

Njemački ustavni sud je u studenome 2017. presudio u korist uvođenja trećeg spola za ljude koji se ne identificiraju ni kao muškarci ni kao žene ili su rođeni kao anatomski dvospolci.

Piše: HINA / Vrijeme: 11:00 06.01.2018 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr