Pametno rješenje

Nemojte se mučiti: Mama troje djece objašnjava kako unaprijed pripremiti obroke za cijeli tjedan

Majka troje djece i kućanica Katrina Springer, poznata kao “The Organised Houswife”, osmislila je nekoliko organizacijskih trikova koje možete primjeniti u kuhinji kako biste uštedjele vrijeme, ali i novac

Katrina Springer, 40-godišnja majka troje djece osmislila je praktičan sustav kako unaprijed planirati obroke za svoju peteročlanu obitelj. Smatra kako je bitno stvoriti rutinu s kojom se potiže organiziran dom, a samim time se štedi vrijeme i novac.

Kuhinja je znala biti zatrpana suđem

 

View this post on Instagram

It is a tough decision to decide if you want to put your child into child care, emotionally and financially. But with the never-ending number of tasks that pile up when you don’t get a moment to yourself, who can blame parents for wanting some time to focus on other aspects of their lives? . . I’ve put together some tips to help you and your child feel more at ease when the time comes + soon the Child Care Rebate and Child Care Benefit will be replaced by the single Child Care Subsidy, check out how these changes are going to help your family 📎 Follow link in profile to read more . . #childcare #childcaresubsidy #spon #organized #organization #organize #organised #organisation #organise #australianblogger #blogger #inspiration #inspo #theorganisedhousewife

A post shared by The Organised Housewife™ (@theorganisedhousewife) on

Svaki tjedan je, kaže, neophodno napraviti popis obveza, a svoju tehniku je u potpunosti usavršila. Kupnju namirnica sada obavlja za svega 30 minuta. Ova super organizirana mama prije odlaska u trgovinu, prvo provjeri zalihu namirnica koje ima u kući. “Nisam bila organizirana sve do trenutka kada sam rodila blizance. To je bilo prilično kaotično jer nisam znala kako kuću održavati čistom i rednom s tako malom djecom”, priznaje Katrina i dodaje sljedeće. ” Došlo je do toga da je čista odjeća znala biti razbacana po podu, a kuhinja zatrpana prljavim suđem jer nisam bila organizirana”.

Smislila je fantastično rješenje: “Stvorila sam sistem i rutinu koja mi je pomogla vratiti kontrolu nad svojim životom”. U kupnju namirnica odlazi svake nedjelje kada napravi popis kako bi imala sve što joj je potrebno na jednom mjestu.

Sastavljajte popise po kategorijama

Hranu dijeli po kategorijama kako bi uštedjela vrijeme prilikom shoppinga. Na popisu tako izdvoji primjerice mliječne proizvode, suhomesnate, voće i povrće. Trik je također, otkriva, da stalno idete u istu trgovinu jer ćete tako već znati na kojoj polici i gdje se nalaze stvari koje trebate. Uz popis Katrina kreira i tjedni jelovnik koji uvijek istakne na vidljivom mjestu. To je odličan način da djeca ne ispituju stalno što će biti za ručak ili večeru, a ako slučajno zapnete negdje u prometu i kasnite kući, ako su djeca dovoljno velika mogu i sami pripremiti namirnice koje  ste planirali koristiti.

Pazite na rok trajanja

Pri planiranju jelovnika u obzir uzima i rok proizvoda, koji joj olakšava kreativni i organizacijski proces. Ističe kako je poželjno pitati i svoje ukućane koje je njihovo omiljeno jelo i što bi htjeli jesti jer je to dobar način na koji možete dobiti nove ideje za jelovnik.

Planirajte unaprijed

Kućanica predlaže da u obzir uzmete i obzir sve ostale aktivnosti vaše obitelji prije nego odlučite što ćete kuhati. Tako unaprijed možete isplanirati vrijeme koje će vam biti potrebno za kuhanje. A osim planiranja jelovnika, Katrina je otkrila i kako djeci zna ispeči muffine i mini pizze koje mogu nositi u školu i pojesti kao obrok.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr