Pretužno

Mama je snimila video prije nego je svog sinčića dala na usvajanje kako bi on znao da to nije učinila jer ga ne voli

Piše: Žena Net / Vrijeme: 16:08 11.01.2018 / Rubrika:
Foto: Hannah Mongie/Facebook
0

Htjela je da uvijek bude svjestan činjenice da ga voli i da ga se nije odrekla jer je to htjela

Dati vlastito dijete na usvajanje nekome uvijek je, bez obzira na sve, užasno teška odluka, čak i ako to činite za dobrobit djeteta. Hannah Mongie iz američke savezne države Utah htjela je da njen sinčić uvijek razumije i bude svjestan činjenice da ga mama jako voli, pa je samo nekoliko sati prije nego ga je dala na usvajanje snimila video u kojem mu objašnjava razloge zbog kojih je to morala napraviti, u nadi da će on taj video jednom, kad odraste, pogledati i shvatiti da ga ona bez obzira na to i dalje voli.

Video je objavljen na Facebook stranici Love What Matters i dosad je skupio više od 60 tisuća reakcija te je podijeljen više od 13 tisuća puta, a u opisu videa mama je napisala sljedeće:

“Ovo je moj sin, Tagg, kojeg sam u ožujku 2016. dala na usvajanje. Ovaj sam video snimila kako bi ga on mogao pogledati kad malo poraste i kako bi mogao znati da sam ovakvu odluku donijela samo zato što ga volim. Nikad neće morati razmišljati na način da sam ga se odrekla ili da ga nisam voljela. Uvijek će znati da ga i dalje volim više od bilo čega na svijetu.”

Video će vas sasvim sigurno rasplakati…

“Upravo traje zadnji sat ta dva dana prije nego te predam Bradu i Emily, kad ćeš postati njihov dječačić. I samo želim da znaš da te zaista jako volim. Više nego li sam ikada ikoga voljela. Želim da znaš kako je ova odluka donesena upravo iz razloga što te volim…”, Hannah svome sinu priča u videu.

Hannah je ostala trudna kad je imala 18 godina, dok je otac njenog sinčića, Kaden, tada imao 20. I oboje su bili vrlo uzbuđeni zbog trudnoće. “I tata te obožavao iz dubine svoga bića. U osmom tjednu trudnoće s tobom po prvi sam puta čula otkucaje tvoga srca, a on tada nije mogao biti ondje jer je bio na nastavi, pa sam mu poslala poruku. Čim ju je dobio istrčao je van, bio je jako uzbuđen. Nije mogao biti sretniji”, nastavlja.

No, s obzirom da su bili vrlo mladi, vrlo neiskusni i nisu imali dovoljno sredstava da svom sinu pruže pristojan život, zajedno su ga odlučili dati na usvajanje, objasnila je Hannah za Scary Mommy.

Kaden je preminuo u snu dva dana nakon što je čuo otkucaje srca svoga sina

“Kad smo to dogovorili i prihvatili činjenicu da to jednostavno moramo napraviti, bacili smo se u potragu za pravom obitelji”, dodaje. No, onda se dogodilo nezamislivo.

Samo dva dana nakon što je Kaden po prvi puta čuo otkucaje srca svoga sina – njegovo je srce stalo. “Kadenova majka me nazvala i rekla meni i mojoj mami da je Kaden preminuo u snu.” Kad su stigli rezultati autopsije ustanovilo se da je umro prirodnom smrću.

Dva mjeseca nakon tog događaja gotovo nije ni ustajala iz kreveta. “Nakon toga uopće više nisam ni pomišljala na usvajanje. To mi nije bila ni opcija, jer je Taggart bio moj mir nakon Kadenove smrti”, priča Hannah. No, kad je još malo razmislila i shvatila da je usvajanje zaista najbolje moguće rješenje i najbolje što za svog sina može napraviti, odlučila se pronaći savršenu obitelj. “Shvatila sam da je Tagg svoja osoba. On nije njegov otac, i zbog toga mu je potrebna promjena kako bi imao život kakav zaslužuje”, objašnjava Hannah.

Odmah je znala da je odabrala prave ljude za svog sina

Usvojitelje Emily i Brada Marsha odabrala je preko stranice Adoption.com i kaže da je odmah znala da su oni savršeni za odgoj njezinog sina.

“Emily i ja smo o svemu raspravile unutar dva dana. Postavljala sam joj vrlo teška pitanja, ali me svaki njezin odgovor doslovno bacio na koljena. Zajedno smo uredile dječju sobu, organizirale darivanje djeteta i družile smo se s mojom i njezinom obitelji”, napisala je Mongie.

Mongie kaže da s usvojiteljima ima takozvano otvoreno usvojenje, iako ih više vidi kao svoju novu obitelj. “Moji roditelji i njihovu djecu zovu svojim unucima, a kupuju im i božićne te rođendanske poklone”, otkrila je.

Oni su mi obitelj

Za Emily ima same pohvale i zapravo je vidi kao frendicu koja joj je nesebično dopustila da svoju ljubav podijeli s ostatkom njezine obitelji. “Ona je moj junakinja i do kraja života ću je hvaliti na sva usta.”

Nikada nije planirala ovaj video pustiti u javnost, ali sada joj je drago da je to učinila jer je potpuno oduševljena pozitivnim komentarima i nada se da će to potaknuti ljude da se odluče na ‘otvoreno posvojenje’. “Ovakvo posvojenje bi trebalo biti najnormalnije jer je zdravo i za dijete i za sve ostale koji su u njega uključeni”, rekla je.

Kadenova smrt je bila tragedija, ali Mongie kaže da sve biološke majke trebaju potporu što god odlučile. “Iako je Kaden umro, moj video ne prikazuje ništa novo već ono što sve biološke majke proživljavaju. Sve one trebaju zagrljaj i zaslužuju svu sreću u životu”, zaključuje Mongie.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 16:08 11.01.2018 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Savjet glumice Drew Barrymore zaposlenim majkama zlata je vrijedan

U životu nije nimalo lagan zadatak postići balans. Svjesne su toga brojne zaposlene majke koje često imaju osjećaj da nisu postigle ravnotežu između posla i obitelji pa osjećaju grižnju savjesti. Tražite li način kako to ispraviti, slijedite savjet glumice Drew Barrymore

Povratak na Net.hr