Je li premalena za ovo?

Mama je kosu svoje kćeri obojila duginim bojama i fotke objavila na Instagramu, ali to se nekima baš i nije svidjelo

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 08:05 15.10.2016 / Rubrika: ,
Foto: marythomaston/Instagram
0

Mama je svojoj djevojčici napravila šarenu frizuru u stilu jednoroga, a onda je uslijedila lavina negativnih komentara

Mary Thomaston s Floride inače je profesionalna frizerka, a kad je njena 6-godišnja kćerkica Lyra poželjela frizuru u duginim bojama u stilu jednoroga, mama nije imala baš ništa protiv.

Mamu je dugo molila da joj napravi ovakvu frizuru

My very own baby unicorn🦄

A post shared by Mary Thomaston (@marythomaston) on

Tako je Lyra dobila novu frizuru – dugu, u plavo obojenu kosu, obrijanu sa strane i obojenu u bojama sunčevog spektra.

“Sve je bila njena ideja. Dugo me molila da joj napravim ovakvu frizuru, a onda sam napokon popustila”, napisala je Mary ispod jedne od fotografija Lyraine nove frizure, koje je objavila na Instagramu.

Odobrenje iz škole

No ovu odluku nisu donijele nepromišljeno. Mary je prije toga u školi svoje kćerkice provjerila dolazi li takva frizura uopće u obzir. “Iz škole su nam ubrzo dali svoj pristanak”, ispričala je za TODAY.

Optužili je da kćer tretira kao lutku

I dok je većina komentara na Instagramu bila pozitivna, našli su se dežurni dušebrižnici koji su napali Mary i rekli kako je Lyra premala da bi već imala obojenu kosu.

Neki su je napali da se prema svojoj kćeri odnosi kao prema lutki, a drugi su je čak optužili kako je dovodi u po život opasnu situaciju.

Boja nije štetna za zdravlje

No mama je odlučila javno progovoriti i za TODAY je objasnila kako je njena Lyra u potpunosti sigurna.

“Neki mi ljudi govore kako svoju kćer trujem time što joj na glavu stavljam otrovne kemikalije, ali to nije istina. Koristila sam boje Manic Panic, a one nisu nimalo otrovne i u potpunosti su sigurne. One su ustvari samo jako pigmentirani regenerator. Naravno da nikad ne bih naudila svome djetetu”, poručila je Mary.

Želi odgojiti dijete koje se neće bojati izraziti

“Imam taj neki čudan cilj da odgojim samouvjereno i samosvjesno dijete koje se neće bojati izraziti. I zato kad me moje dijete zamoli da joj kosu obojim u plavo, naravno da ću joj reći da mi se sviđa njen odabir i da je prelijepa. I kosu sam joj obojila kvalitetnim proizvodima koji ne samo da neće oštetiti njenu kosu, već će s vremenom i izblijediti”, napisala je Mary na Instagramu.

Sada je baš idealno vrijeme

A kad su je napali da je njena kćerka premalena da bi imala obojenu kosu, odgovorila je:

“Kada odrasla osoba kosu oboji u šareno, onda joj se prigovara da su takvi eksperimenti za djecu. To je kontradiktorno. Zašto se djeca ne bi zabavljala i bila vesela dok su mala? Tko zna kakav će posao raditi u životu, ali na većini joj zasigurno neće biti dopušteno da ima ovako šareno obojenu kosu. Kada malo bolje promislite, sada je zapravo idealno vrijeme da eksperimentira s bojama kose.”

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 08:05 15.10.2016 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr