Tijelo nakon poroda

Komentar muža na ženino tijelo puno strija promijenilo je njezinu psihu i zapalilo Internet

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 29.06.2017 / Rubrika:
Foto: Sharny & Julius/Facebook
0

Majka je šestoro djece čula kako njezin muž govori o njezinim strijama, a njegov je komentar na Facebooku osvojio mnoge

Neke žene nakon poroda prihvaćaju život sa strijama kao ratnice koje su se za njih ponosno izborile dok se druge kupaju u kokosovom maslacu u nadi da će ih ukloniti. Jedna se žena odlučila uhvatiti upravo te teme, a njezine su strije postale tema razgovora na Internetu. Sharny Kieser, majka šestero djece, objavila je svoju fotografiju i napisala post kako su strije utjecale na njezinu psihu.

Post je započela razlozima gubitka motivacije za brigu o vlastitom izgledu

“Nisam vidjela poantu u vježbanju zato što je moje tijelo bilo prekriveno strijama. Koja je poanta imati izvrsno tijelo kada nikada ne ćete biti u mogućnosti nositi bikini, mislila sam. Kada bi me pozvali na zabavu na plaži ili pored bazena uvijek sam odbila. U čudnim trenucima kada to nisam mogla izbjeći ostala bih unutra kuće pomažući oko hrane i čišćenja. Nosila bih samo široke kratke hlače. ”

Međutim, jedan je dan čula muža kako svojim prijateljima navodi razloge zašto je njezino tijelo puno bolje sada negoli je bilo ranije

“Jedan sam dan čula muža kao objašnjava skupini svojih prijatelja zašto smatra da su strije lijepe. One su znak toga da sam žena. One su rezultat velike majčine ljubavi zbog koje sam toliko unakazila svoje tijelo kako bi djetetu podarila život… objašnjavao je i što je više govorio više sam shvaćala. Mrzila sam sebe iz razloga zbog kojih me je on volio.”

Budući da do nekih spoznaja dolazimo tek kada ih čujem iz usta drugih, Sharny je tek onda shvatila zašto svoje tijelo konačno treba zavoljeti

“Moje tijelo nije bilo uništeno ili ružno, nego se transformiralo iz sebičnog tijela djevojke u nesebično tijelo majke, a ožiljci su simbol te transformacije. Dnevni podsjetnik da sam majka. Pogledala sam svoje strije i osjetila ponos. Osjetila sam ljubav. Ljubav prema mužu i ljubav prema djeci.

Muževe su riječi u njoj su probudile ponovnu želju da radi sve stvari koje je radila prije i dale joj motivaciju da preoblikuje postporođajno tijelo kojime nije bila zadovoljna

“Najluđa stvar je ta što kada sam se počela voljeti zbog onoga što sam postala, kad sam zavoljela tijelo kojeg imam, počela sam i samu sebe tretirati bolje. Željela sam jesti zdravo, željela sam vježbati, željela sam raditi stvari koje volim. Samo zbog toga što sam na sebe počela drugačije gledati. Samo zato što sam na sebe počela gledati s ponosom i ljubavi umjesto s mržnjom našla sam veliku motivaciju da se brinem o vlastitom tijelu. Zbog tog malog pomaka u psihi dogodila se čudesna stvar. Došla sam do tijela kojeg sam uvijek željela. Počela sam voljeti sebe. Postala sam zahvala za ono što imam, nisam željela nešto bolje.”

 

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 29.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr