Vrijedne lekcije

Evo zašto biste trebali češće putovati sa svojom djecom

Kroz zajednička putovanja djeca uče važne životne lekcije

Putovati s djecom nije lako, ali prema psiholozima trebali biste češće putovati i to u daleke zemlje po mogućnosti. Tako se vaša obitelj dodatno zbližava jer smo u životu poprilično zauzeti brojnim obvezama te se zbog toga ne stignemo puno posvetiti jedni drugima. Osim zbližavanja, putovanja na različita mjesta pomažu djecu da postanu spremnija za ono što im budućnost nosi.

Stvara se povjerenje i poštovanje prema drugima

Svi uglavnom živimo u krugu nama bliskih ljudi, ali dok putujete vaša djeca mogu naučiti kako se ponašati s potpunim strancima u drugim zemljama i u drugim kulturama. Takva putovanja im pomažu da poštuju, razumiju i ponašaju se dobro s ljudima s kojima nisu tako dobro upoznati. I sve to ima domino učinak na njihovo samopouzdanje.

Uklanja se strah

Djeca koja često putuju ne strahuju od preseljenja na nova mjesta. Jednako tako upoznaju samu ideju toga da ne moraju zauvijek živjeti samo u jednom mjestu. Mogu se lakše prilagoditi novim okruženjima od onih koji nikada nisu istraživali druge kulture. To ih čini i dosta društvenim osobama.

Dijeljenje životnih lekcija

Putovanje je često najbolje vrijeme za podijeliti životne lekcije sa svojom djecom. Biti na novom mjestu pod nadzorom odrasle osobe daje vašem djetetu najbolje okruženje za rješavanje problema ranjivosti.

Ako ne možete priuštiti česta putovanja na daleka mjesta ili s druge strane međunarodnih granica, onda otiđite s djecom u džamiju, crkvu, hram ili samostan, piše News.18. Povežite se s ljudima iz drugih gradova i pripremite obiteljski piknik. Poznavanje novih ljudi, ako ne i mjesta, također će im pomoći neizmjerno.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr