Zlatni savjeti

Dok vi spadate s nogu: Ovo je šest glavnih razloga zašto vaše dijete ne želi spavati

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 11.07.2017 / Rubrika:
Foto: giphy
0

Postoje pravi razlozi zašto vaše dijete ne drijema popodne

Uvijek tokom dana čekate taj trenutak kada će dijete zaspati. Pa makar na sat vremena. Ako odluči preskočiti popodnevni san znate da slijedi veselje. Pure Wow donosi čak šest razloga zašto dijete ne spava popodne i kako riješiti ovaj veliki problem.

Uvedite rituale

Uvedite rituale. Baš kao što vjerojatno imate rješenje za uspavljivanje navečer, napravite nešto slično i popodne. Pročitajte jednu priču ili otpjevajte jednu pjesmu vašem djetetu. Ne mora trajati dugo, ali je bitno da uvedete nove stvari i to što prije. Ako ništa od navedenoga ne pomaže, zamolite nekog drugog da ga uspava. Vaš muž ili vaša mama. Moguće je da će ga tuđe ruke uspavati prije nego vi jer je na vas navikao.

Pomaknite vrijeme spavanja

Možda se radi o pogrešnom vremenu kada pokušavate uspavati dijete. Probajte nešto kasnije. Dječji san se mijenja kao što oni rastu. Na primjer, kada imaju dvije godine zaspu odmah nakon ručka, ali to može biti bilo kada u periodu od 12:00 do 13:30 sati.

Zamračite prostor

Baš kao i vama i djeci smeta svjetlo u sobi. Zamračite što više možete prostor i pustite ih da utonu u san.

Šetnja na zraku

Djeca su uvijek živahna, a pogotovo kada je vrijeme za popodnevno spavanje. Kao da znaju što im se sprema. Istina je da zapravo troše svoje zadnje atome snage i energije. Ono što će ih sigurno izmoriti je šetnja ili čak trčanje na svježem zraku.

Više sna navečer

Totalna suprotnost višku energije je premorenost. Rješenje je vrlo jednostavno. Osigurajte djetetu što više sna navečer. Dulje spavanje navečer znači dulji i bolji san popodne.

I smireno je dobro

Konačno ste uspjeli uspavati dijete, ali nakon pola sata već je budno i skače posvuda. Nema veze, važno je da stvorite atmosferu koja je ugodna. Navucite zavjese, stavite mu knjigu u ruke i pustite laganu glazbu. Možda će opet zaspati, a možda će se jednostavno samo smiriti. I to je u redu, zar ne?

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 11.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr