Opasno!

Beba se otrovala homeopatskom magnetskom narukvicom koja je bila prepuna olova

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:00 05.09.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Ne kupujte ovakav nakit bilo gdje, a pogotovo ne za dijete

Kako je izvijestio Američki centar za kontorlu i prevenciju bolesti (CDC), devetomjesečna beba otrovala se olovom iz homeopatske magnetske narukvice koja bi trebala pomoći pri stabilizaciji električne struje u ljudskom tijelu.

Zagovornici alternativnih terapija kažu kako magetske narukvice imaju iscjeliteljska svojstva. Dakako, ova narukvica očito je bila lažna, makar su roditelji imali najbolju namjeru kada su je dali djetetu da mu olakša rast zubića.

Narukvica je bila puna olova koje je otrovno kada se proguta. Čak pet mikrograma olova po decilitru krvi smatra se abnormalnom količinom, a u djeteta je pronađeno osam puta toliko. CDC navodi da je ovo vrlo neuobičajen način trovanja olovom jer se djeca obično njime zaraze udisanjem olovne boje, prašine ili u kontaktu s onečišćenim tlom.

Naime, o stanju djeteta nema previše informacija, ali CDC tvrdi da je još živo. Možemo reći da je beba pravi srećković! Dakako, ovo nije jedini slučaj trovanja sličnim narukvicama, zato je važno ne oslanjati se na bilo kakve narukvice, ogrlice i ostali nakit i pomagala koja se mogu pronaći doslovno svugdje, a nisu provjerena.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:00 05.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr