Nije baš preporučljivo

Zašto nikada ne biste trebali dva dana zaredom nositi ova dva odjevna predmeta

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 09:00 12.01.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Malo tko o ovome vodi računa

Mnoge od nas nisu toliko financijski situirane koliko bismo voljele pa si ne možemo priuštiti apsolutno svaki dan nositi različitu odjeću. Međutim, nošenje svakog odjevnog predmeta dan za danom nije dobro s higijenske točke gledišta, ali i s gledišta trajnosti i komfora.

Ovo se posebno odnosi na grudnjake, čarape, gaćice i cipele. Za gaćice i čarape ne treba posebno napominjati zašto bi ih se trebalo mijenjati svaki dan, ali o konstantnom nošenju jednog te istog grudnjaka i cipela malo koja žena vodi računa.

Grudnjaci

Sexy woman closing her bra in front of the mirror

Grudnjaci trebaju barem jedan dan odmora između nošenja i to ne samo s higijenske strane već i zbog očuvanja njihovog oblika. Nošenje grudnjaka tijekom cijelog dana rasteže stražnji dio pa mu treba neko vrijeme da se vrati na svoje mjesto.

Rotirajte nekoliko grudnjaka tjedno i tako ćete ih bolje očuvati.

Cipele/čizme

Česta navika ljudi jest nošenje jedne te iste obuće dok se ne istroši što nije dobra navika. Isto kao i grudnjaci, cipele također trebaju dan odmora, ali i vaša stopala. Nošenje istog para cipela svakog dana stavljate pritisak na iste točke na stopalu. Rezultat ovoga mogu biti bolna i spuštena stopala te deformacija.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 09:00 12.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr