Jao!

Weeknd otkazao suradnju s H&M-om nakon rastističkog skandala: ‘Duboko sam uvrijeđen’

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 09.01.2018 / Rubrika:
Foto: H&M, Weekend/Twitter
0

Weeknda je ova sramota H&M-a vrlo razljutila

Vjerojatno već svi znaju o nespretnom potezu H&M-a koji su kritičari proglasili potpuno rasističkim, a Weeknd je zbog ovoga prekinuo svu suradnju s modnim gigantom. Švedski modni lanac popljuvan je sa svih strana zbog fotke dječjeg modela Afroamerikanca u zelenoj majici na kojoj piše ‘Najkul majmun u džungli’, a ta fotka se nalazila na H&M-ovim američkim i britanskim stranicama.

H&M pod udarom javnosti zbog rasističke fotke: Twitter je, očekivano, potpuno podivljao

Popularni glazbenik Weeknd već je dva puta surađivao s H&M-om i čak je nastupao na njihovoj modnoj reviji u proljeće 2017. Weeknda je ova sramota H&M-a vrlo razljutila pa je na svom Twitteru objavio kako neće više surađivati s ovim brandom.

“Probudio sam se i ostao šokiran, a bilo me i sram ove fotke. Duboko sam uvrijeđen i neću više surađivati s H&M-om”, napisao je Weeknd.

H&M se, piše Daily Mail, očitovao u vezi Weekndove izjave i skandala te izjavio da se u potpunosti slažu i razumiju njegovu reakciju na fotku. “Duboko nam je žao što je fotografija uopće snimljena te se ispričavamo i zbog printa na majici. Fotku smo maknuli s naših stranica, a majicu povukli iz trgovina. Svakako ćemo u budućnosti paziti da se slično ne ponovi, a s Weekndom ćemo nastaviti diskusiju na privatnoj razini”, dodao je H&M.

Mnogi Twitteraši su se ipak pitali je li ovaj potez stvarno rasistički ili neki jednostavno pretjeruju. Međutim, pojam ‘majmun’ se vrlo često pogrdno koristio prema ljudima tamne boje kože.

Brand se javno ispričao zbog ovog nepromišljenog poteza i rekao da vjeruju u različitosti i da će se pozabaviti internom politikom kako bi se ovo izbjeglo u daljnjoj budućnosti. Weeknd je u rujnu inače objavio svoju drugu suradnju s H&M-om, a s obzirom koliko je ljut na njih, ne znamo hoće li ga uspjeti uvjeriti da se predomisli.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 09.01.2018 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr