Evo što treba izbjegavati

Volite kupovati u second-hand trgovinama? I one kriju zamke na koje biste trebali pripaziti

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:24 11.11.2016 / Rubrika:
Foto: ViewApart/Thinkstock
0

Neke predmete je pametnije kupovati sasvim nove

Niske cijene te veliki izbor većinom kvalitetne robe razlog je zašto volimo kupovati u second-hand trgovinama. Međutim, na našim prostorima još uvijek dominiraju oni s odjećom, a manje dućani s drugim rabljenim predmetima.

Bilo kako bilo, kupnja jeftinih stvari zabavna je i isplativa, ali prije nego zgrabite gaćice koje je netko drugi nosio, važno je da znate što je potrebno malo više proučiti prije kupnje.

Kupaći kostimi i donje rublje

Makeup accessories.

Cijene badića i gaćica u običnim trgovinama mogu dosezati neviđene visine pa je normalno da ćete ih prvo potražiti u dućanima ‘iz druge ruke’. Međutim, ne možete biti sigurni da tamo nećete kupiti komade koji na sebi još uvijek imaju svakojake bakterije i izlučevine koje se pranjem ne mogu tako lako maknuti s vlakana.

Ako vam je problem dati 40 kuna za jedne gaćice, prošećite se do bakica koje na placu prodaju desetak takvih novih gaćica za smiješnih 30 kn. Prođete jeftino, a dobili ste novu robu.

Kozmetika

Kozmetika bi se isto trebala kupovati nova ili barem od cura koje znate. Ona korištena prstima može sadržavati milijune svakakvih bakterija kojima se ne morate zaraziti, ali i možete.

Sjedalice za automobile

Možete ih naći po zbilja jeftinoj cijeni, ali isto tako možete riskirati da su pokvarene što se ne može odmah vidjeti. Ne riskirajte.

Madraci i namještaj

Vintage orange armchair, blue cabinet and ornate scarf

Rizik kupnje rabljenih madraca, kauča, fotelja i sličnog jesu buhe, dlake, stjenice i mrtva koža koja se godinama taložila u namještaju. To zbilja ne želite udisati.

Kacige

Posebno su osjetljive one biciklističke jer možda skrivaju oštećenja koja se ne vide na prvi pogled.

Kolijevke i dječja odjeća

Tek rođena djeca su osjetljiva i zaista im ne treba kupovati odjeću koja je bila tko zna gdje i pokupila tko zna kakve mikrobe. naravno da moraju steći imunitet, ali s ovim ne treba riskirati. Isto vrijedi i za dječje krevetiće koji mogu biti klimavi, a sigurno ne želite riskirati djetetov život.

Gume

Vintage bicycle waiting near tree

Korištene gume su itekako povoljnije, ali netko vam ovdje može prodati ‘muda pod bubrege’. Može vam se dogoditi da vam pukne zbog najmanje neravnine na cesti, zato s ovime nije dobro riskirati.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:24 11.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr