Jako korisno

Uz ova četiri savjeta ćete lakše kupiti prave cipele (koje vas neće nažuljati)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:00 16.05.2017 / Rubrika:
Foto: anyaberkut/thinkstock
0

Super savjeti za sljedeću kupovinu cipela

Jako je važno odabrati pravu veličinu i oblik cipele, jer u suprotnom dolaze žuljevi, bolovi i cipele slobodno možemo baciti u ormar, jer u njima nećemo moći normalno funkcionirati.

A kad kupujemo cipele važno je voditi računa i o peti, i o veličini, ali i o dobu dana kada ih kupujemo. Da, iako vam možda zvuči priiilično čudno.

Evo nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete odabrati najbolje moguće cipele baš za sebe i nikad ih više nećete htjeti prestati nositi. Nikad!

Broj koji vam odgovara

Ako imate jedno stopalo veće od drugoga (kao što imaju mnogi), uvijek biste cipele trebali birati prema veličini većeg stopala. Preuske cipele stvaraju probleme, žuljeve i smanjuju cirkulaciju.

Tvrda peta

Nikad ne birajte cipele s premekanom petom ili one koje nemaju nikakvu petu, jer će vam biti nevjerojatno neudobne. A i nikad se ne preporuča, zbog zdravlja stopala i nogu, hodati u potpuno niskim cipelama.

Doba dana kad ih kupujete

Popodne je savršeno vrijeme zato što su vam tada noge nešto otečenije, a to je zapravo pozitivno, jer je manja vjerojatnost da ćete kupiti premalene cipele. Ujutro su vam noge ‘manje’, odnosno uže, stoga biste mogli pogriješiti s odabirom.

Važna je stabilnost

Ovo je najvažnije kad kupujete štikle. Jer ne želite da vam u nestabilnim štiklama otpadaju noge!

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:00 16.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr