Nemoj očajavati

Slijedi ove savjete i saznaj kako možeš raširiti ili smanjiti traperice koje ti više ne stoje tako dobro

Iako su traperice prilično izdržljive, one ipak imaju svoj ‘rok trajanja’, pogotovo ako ih ne održavate pravilno. Evo kako spasiti svoj najdraži modni adut nakon što se rastegnuo ili suzio

Sigurno u ormaru imaš omiljeni komad traperica u kojima fantastično izgledaš. Ali stvar se zakomplicira i postane frustrirajuća kada shvatiš kako su se tvoje traperice ‘iznenada’ rastegnule ili su se pak stisle u pranju i postale ti jako tijesne. Nemoj očajavati. Donosimo ti nekoliko prijedloga koji će ti pomoći vratiti ih u ‘top formu’, piše WhoWhatWear.

Ako su tvoje traperice prevelike …

Znamo koliko grozan može biti onaj trenutak kada shvatiš da su se tvoje najdraže traperice jedostavno ‘razvukle’ i ne stoje ti jednako dobro kao prije. Kako ne bi imala osjećaj da hodaš u vreći, traperice operi u perilici za rublje na najvišoj temperaturi, ali samo ako su 100 posto (ili približno) pamučne. I pri tome, izbjegavaj korisiti bilo kakav omekšivač jer nećeš postići dobar rezultat. Nakon što si ih oprala ubaci ih u sušilicu (naravno, ako si jedna od sretnica pa ju imaš doma) i također upali opciju za sušenje na najvećoj temperaturi.

Rezervni as u rukavu može biti tvojih ruku djelo jer zahtjeva malo kreativnosti. Ušij mali dio elastične trake s unutarnje strane pojasa traperica kako ti više ne bi ‘plesale’.

Ako su tvoje traperice preuske…

Konačno si ‘ulovila’ onaj dugo tražene traperice u koje si se na prvu zaljubila i odlučila poći s njima doma (i to pod svaku cijenu) iako su ti malo tijesne. Kako bi ih razvukla poprskaj ih s mlakom vodom i malo ih razvuci rukama u svim smjerovima da se rastegnu.

Malo drastičniji potez od tebe zahtjeva da sjedneš u toplu kupku. Ne, ne šalimo se iako zvuči posve ludo. Voda će opustiti i rastegnuti materijal. Naravno, za ovo se unaprijed pripremi. Jednako kao što možeš dodati elastičnu traku kao bih iz suzila, jednako tako možeš s njom i raširiti traperice s unutarnje strane.

 

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr