POSLUŠAJTE OVE SAVJETE

Pogledajte koje greške najčešće radimo i kako bismo pravilno trebale održavati grudnjake

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 17:01 09.10.2016 / Rubrika: ,
Foto: True&Co/Instagram
0

Mnogo žena jako dobro zna koliko je teško pronaći dobar grudnjak koji savršeno pristaje, a jeste li znale kako grudnjake pravilno održavati?

Kako su kvalitetni grudnjaci obično i dosta skupi, bilo bi nam žao kad bi se nakon nekoliko pranja raspali ili rastegnuli.

Stoga stručnjakinja Allison Beale, marketinška direktorica u Journelle-u, preporuča da obratite pažnju na ovih nekoliko važnih savjeta o pravilnom pranju i održavanju grudnjaka, a vjerujemo kako biste ih voljele zapisati (ukoliko ih već ne znate).

Grudnjaci će vam, ako slijedite ovih nekoliko jednostavnih savjeta, trajati puno dulje i izgledati puno ljepše.

Ne perite grudnjake nakon svakog nošenja

Kao što ni kosu ne biste trebale prati svaki dan, isto je i s grudnjacima. “Iako možda zvuči pomalo nesanitarno, grudnjaci se ne trebaju prati nakon baš svakog nošenja. Ako ih perete prečesto, lakše će se oštetiti i potrgati, pogotovo dijelovi koji su najvažniji za potporu grudi”, tvrdi Beale.

Grudnjake perite ručno

thank you #lisca ✨

Objavu dijeli ALEX N. (@xlxnd)

Kada perete grudnjak, a to je prema preporuci nakon svakih šest do sedam nošenja, onda se potrudite da ga perete ručno.

Postupak stvarno nije kompliciran i ne zahtijeva previše napora. Sve što trebate je u malo mlake vode i nekoliko kapi deterdženta za rublje potopiti grudnjake, nakon toga ih isprati čistom vodom, ocijediti i ostaviti da se suše.

Na taj će se način oni puno manje oštećivati, jer je ručno pranje, za razliku od pranja u perilici, prilično nježno.

Nemojte ih sušiti u sušilici

“Ako ih već ne stignete prati ručno, onda se barem potrudite da ih ne sušite u sušilici za rublje, već to učinite prirodnim putem”, kaže Beale.

Naučite kako ih pravilno slagati

Nađite mjesto na koje ćete staviti svoje grudnjake i osigurajte im dovoljno mjesta. Također, slažite ih tako da košarice budu posložene kao ‘žlice’, jedna u drugu. Tako će se manje oštećivati.

Osjetljivije rublje držite na vješalici

A white tee is only as good as what’s underneath. #NewSexyNow

A post shared by Victoria's Secret (@victoriassecret) on

Ukoliko imate negližee ili pak tanke, svilene grudnjake, njih pokušajte držati na vješalicama. No pazite da ne oštećujete svilene dijelove i uvijek ih prikvačite za naramenice.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 17:01 09.10.2016 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr