Čini li čovjeka?

Pet stvari koje odjeća govori o vama, a kojih možda niste ni svjesni

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 19:01 03.10.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Oslikava karakter, utječe na zdravlje, stvara povjerenje

Je li moguće da odjeća stvarno čini čovjeka? Prema nekim znanstvenim studijama, ova naizgled banalna, svakodnevna stvar itekako utječe na to kako će nas netko doživjeti, a može čak utjecati na cjelokupno zdravlje. Teško vam je u to povjerovati? Čitajte dalje.

1. Boja odjeće

Određena boja odjeće govori određenu stvar o onom tko je nosi. Crvena, primjerice, zrači seks, a privlači i žene i muškarce kao pčele na med. Crna pokazuje da ste ozbiljni i da ne prihvaćate ‘ne’ kao odgovor. Bijela odiše nevinošću i poštenjem, a plava povjerenjem. Zelena odaje da ste smireni, a siva je klasična boja u poslovanju jer je neutralna.

Žuta i narančasta su vesele boje, ali također najviše umaraju oko pa nisu za neke ozbiljnije poslovne sastanke ili previše formalna druženja.

2. Odijevanje ima veze sa zdravljem, ali i određuje uspješnost braka

Neke studije su potvrdile da ljudi koji nose radne uniforme imaju manju stopu smrtnosti od onih koji zarađuju istu količinu novca, a ne nose uniforme. Također, ako se osjećate mlađe nakon što odjenete određenu odjeću, to se manifestira boljim zdravljem.

Način odijevanja utječe i na uspješnost braka među celebrity damama. Formula koja određuje koliko će brak potrajati uključuje dob supružnika, duljinu udvaranja i seks faktor. Ovo zadnje posebice se odnosi na žene i koliko su prikupile klikova na Googlu zbog izazovne odjeće.

3. Dizajnerska odjeća

Rezultati studija su pokazali da volimo nositi odjeću s markom jer time ostavljamo dojam da smo na višem položaju u društvu, što nesvjesno tjera ljude da su pristojniji prema nama.

4. Odjeća i karakter

 

Ako volite tamnu odjeću, kažu studije, skloni ste neurotičnosti. Neuredna i nekonvencionalna odjeća skrivaju slobodoumnu osobu otvorenu k novim iskustvima, dok dubok dekolte i skupi dizajnerski komadi ukazuju na narcisoidnost u ženama.

5. Odjeća i povjerenje

Jeste li znali zašto u većini slučajeva vjerujete svom liječniku? Upravo zato jer nosi bijelu kutu koja u vama nesvjesno izaziva takvu reakciju. Isto tako, pjesme nekog glazbenika više će vam se svidjeti ako vam se sviđa njegov način odijevanja.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 19:01 03.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr