NE TREBAJU VAM!

Ovih sedam vrsta odjeće trebate smjesta izbaciti iz svog ormara

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 08:14 22.11.2016 / Rubrika:
Foto: gregory_lee/Thinkstock
0

Ne trebate više stvari, zapravo ih trebate manje

Većina žena zna se naći u situaciji da bulji u ormar krcat odjećom, i pomisli ‘Opet nemam što za obući’.

U tom nam trenutku sve izgleda staro, dosadno i nenosivo, i najbolja ideja koja nam pada na pamet je da bismo trebale otići u šoping i obnoviti garderobu.

Ali to je upravo zadnja stvar koju bismo trebale napraviti. Jer, vratimo se na početak. Ormar je krcat odjećom – što znači da je šoping zabranjen! Ono što ustvari trebamo je manje odjeće.

Odnosno, onih stvari koje nismo nosile već godinama, ili mjesecima – ne računajući sezonsku robu – trebamo se jednostavno riješiti!

Za početak uzmite papir i olovku, kako biste mogle napraviti popis svih stvari te zatim odlučiti kojih ćete se riješiti i zatim krenite.

A ovo su stvari koje morate pod hitno maknuti iz ormara, jer vam realno ne trebaju niti će vam ikad trebati.

‘Klonirana odjeća’ – odnosno svi oni komadi za koje mislite da su različiti, ali zapravo su isti

Kad se radi o gaćama, čarapama i majicama, nije problem imati nekoliko identičnih komada. Ali ako primijetite da u ormaru imate nekoliko cvjetnih haljina za koje ste se uvjerile da su potpuno drugačije kad ste ih kupovale, iako su zapravo gotovo identične, morate ih se riješiti.

Prisjetite se kad ste kupile koju haljinu, je li bila na sniženju, jeste li je kupile jer volite cvjetni uzorak, ili ste je trebale za neki događaj. Zatim priznajte same sebi koje od tih haljina zaista nosite, a koje ste obukle tek jednom. U tom će vam trenutku biti lakše odlučiti koje ćete od njih zadržati, a kojih se riješiti, jer ih realno više nikad nećete obući.

Odjeća koju ste obukle jednom ili niti jednom

Ovakvih komada imamo svi, a pogotovo su to one hlače, majice ili veste koje smo kupili na sniženju jer su nam u tom trenutku bile kul, ali smo ubrzo shvatile da ih nismo trebale kupiti samo zato što su jeftine. Jer zašto bi netko zapravo nosio roze hlače?

Ovakvih se stvari riješite, jer ako ih sve ovo vrijeme niste obukle, nećete nikad. Nemojte se zavaravati.

Odjeća za utjehu koju nosite ‘za po doma’ (ali više nije funkcionalna)

To su sve one podrapane tajice, potrgane debele veste, zamrljane i prevelike majice koje nosite doma, ali ih ni u najluđim snovima ne bi nosile izvan kuće.

No obično se radi o komadima koje nosite jer se u njima osjećate nevjerojatno udobno, ali realno više nisu nosivi ni za po doma. Oni vas na neki način sputavaju i zbog toga biste ih se trebale riješiti što prije.

Realno, koliko god su vam te tajice ili ta majica dragi, ako se drže još samo o nekoliko niti, spremni su za smeće. A i dalje će vam ostati sva ona ostala udobna, ali i funkcionalna odjeća koju imate u ormaru i koja će vam jednako poslužiti za izležavanje u krevetu i gledanje filmova vikendom.

Odjeća koju ste nekad voljele, a sad je naprosto mrzite

Neka neobična košulja, suknja ili haljina koje ste nekad obožavale i često nosile, ali ih trenutno ne možete ni pogledati, a kamoli staviti na sebe. Ako ste u ovom opisu pronašle neki od komada iz svog ormara, znači da su to komadi koji ondje više ne bi trebali biti.

Prisjetite se zašto vam se taj komad nekad sviđao i zašto vam se više ne sviđa. Što se promijenilo? Jeste li ga jednostavno prerasle? Ili vam je samo užasno ružan? Kako god bilo, ako one super traperice iz srednje škole niste obukle od tad jer ih jednostavno ne želite obući, riješite ih se, jer vam bezveze zauzimaju mjesto u ormaru. Poklonite ih nekome!

Odjeća koja vam je prevelika ili premala, a čuvate je za ‘neka bolja vremena’

Bilo da se radi o dva broja premalim trapericama koje čuvate za ‘neka bolja vremena’ kad smršavite tih 5 kilograma, ili se pak radi o haljini koja vam je prevelika, ali je čuvate jer ćete se sigurno kroz nekoliko mjeseci udebljati, pa će vam biti taman – svih se tih komada odmah morate riješiti.

Odjeća koja je potrgana

Svu onu poderanu, potrganu i zamrljanu odjeću koja više nema šanse za popravak – bacite! Takvi su komadi zapravo samo smeće koje doslovno skuplja prašinu i čiji popravak čak ni ne odlažete, već ste se pomirili da im nema spasa.

Nešto što vam se jednostavno ne sviđa – iako ne možete objasniti zašto

Znate one komade koje ne možete svrstati ni u jednu od gore navedenih šest kategorija, ali ih jednostavno nikad ne nosite jer nešto s njima ‘ne štima’?

Svi ih imamo, ali baš ta činjenica da ih i dalje – imamo – je pogrešna. Riješite se te narančaste majice koja vam je prekrasno izgledala na frendici, pa ste je kupili jer će sigurno super izgledati i na vama, ali vam je zapravo samo užasna i u njoj izgledate kao mandarina.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 08:14 22.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr