NISU BILI POTPUNO U KRIVU

Ovako su dizajneri zamišljali da će žene izgledati u 21. stoljeću

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 16:16 02.10.2016 / Rubrika:
0

Dizajneri su 30-ih godina ovako zamišljali modu 21. stoljeća i zapravo nisu bili toliko u krivu

U videu koji je producirala popularna kuća za proizvodnju filmskih žurnala i dokumentaraca 20. stoljeća – British Pathé, snimljeno je kako su dizajneri 30-ih godina vidjeli žene 2000-ih godina.

Žarulje u kosi i štikle bez pete

Dizajneri su tada, naime,predvidjeli kako će žene 2000-ih u kosi umjesto dosadnih ukrasa, kao što su kopče i trake, nositi puno zanimljivije i neobičnije objekte, poput primjerice žarulja, a još jedna od ideja bila je haljina koja se može prilagoditi za jutarnji, popodnevni i večernji izlazak – a trik je u rukavima!

I zapravo u nekim predviđanjima i nisu u potpunosti pogriješili, jer je odjeća na zip u 21. stoljeću zaista postala prilično popularna.

Napuhnuti rukavi i štikle bez pete

'Lady Gaga štikle' bez pete
‘Lady Gaga štikle’ bez peteFoto: Caboose/Flickr

Također, iako su promašili za kojih 20-ak godina, napuhnuti rukavi kakvi su na vjenčanici iz videa, bili su pravi hit 80-ih. A tu su još i Lady Gagu i njene poznate štikle bez pete, koje su zapravo dosta nalik ovima iz videa.

Opsjednutost mobitelima

I dok je pretpostavka jednog od dizajnera da će suknje u potpunosti nestati ipak pogrešna, ono što su dizajneri u svakom slučaju najtočnije predvidjeli jest – naša svakim danom sve veća opsjednutost i ovisnost o mobitelima.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 16:16 02.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr