VJEROVALI ILI NE

Kako je jedna žena zaradila milijun dolara na lažnim torbicama poznatih brendova

Piše: Eva Benedik / Vrijeme: 14:18 30.12.2016 / Rubrika:
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
0

The Washington Post javlja o izvjesnoj Preapitchi Smatsorabudth, četrdesetogodišnjakinji iz Arlingtona u Virginiji

Ona je, naime, došla na ideju kako da se na lukav način dokopa novaca. Gospođa Smatsorabudth kupovala je dizajnerske torbe širom zemlje, potom naručivala kineske krivotvorine i njih vraćala sa urednim računom. Prave dizajnerske torbice ostavljala je sebi i prodavala ih na ebayu. Uzimala je popularne brandove kao Gucci, Fendi Burberry i za više od 2000 dolara po komadu prodavala ih na svom ebay profilu.

To je radila godinama, pažljivo birajući američke dućane po cijeloj zemlji i vraćala lažnjake na više od 60 prodajnih mjesta u 12 američkih saveznih država, kaže Ministarstvo pravosuđa. Prošle srijede osuđena je na 30 mjeseci zatvora. Mora platiti oko 400.000 tisuća dolara kazne mada se procjenjuje da je šteta barem dvostruko veća ali istu svotu mora nadoknaditi svojim žrtvama.

Njezin Instagram prepun je slika o luksuznom stilu života

Gospođa je porijeklom iz Tajlanda, a već dugo živi Arlingtonu, na studentskoj vizi. Njezin Instagram prepun je slika o luksuznom stilu života. Kada nije stavljala slike luksuznih torbi, instagram su punile slike famoznih sushi barova u kojima je jela, slike iz gimnastičke dvorane i francuskih slastičarnica. Zadnji post koji je napisala kaže, “do čega se lako dođe ne traje, a do onoga što traje nije lako doći”. U jednom emailu koji šalje kineskom dobavljaču, ona piše, “ovo je najbolja lažna torba koju sam ikada vidjela. Pošaljite mi još iz te tvornice.”

Omiljena meta joj je bio TjMaxx, američka firma iz Massachusettsa koja se reklamira da prodaje dizajnersku robu po povoljnim cijenama. Bila je njihov najbolji online kupac. Firma je identificirala 226 torbe koje je vratila. Kada su počeli otkrivati lažne torbe u svom lancu dućana, prijavili su slučaj policiji. Savezne vlasti kažu da su otkrili 572 torbe.

Gospođa Smatsorabudth priznala je na saslušanju da razumije da je to što je učinila loše i da zaslužuje zatvor, piše The Washington Post.

Piše: Eva Benedik / Vrijeme: 14:18 30.12.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr