'Zaigrali' se

Jeste li vi shvatili poruku? Moschino novom kolekcijom razbjesnio modni svijet

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:38 14.10.2016 / Rubrika:
Foto: moschino/Instagram
0

Ugledni modni brand Moschino poznat je po šarenom i katkad ekscentričnom dizajnu. Na Tjednu mode u New Yorku-u pokazali su novu kolekciju koja je izazvala negativne kritike jer skreće pažnju na lijekove

Jeremy Scott, dizajner za modnu kuću Moschino osmislio je takozvanu ‘capsule kolekciju’. Riječ je o ženskoj pismo- torbici, koja izgleda gotovo identično kao kutija tableta. Tu je i torbica za rame, koja je ista kao bočica u kojoj se nalaze takve tablete, ali i majice i ruksaci prekriveni tabletama.

Inače, Jeremy Scott je poznat po svojim diskutabilnim kolekcijama poput one kada je prezentirao futrolu za mobilne telefone u obliku kutija za cigarete, do kreiranja tenisica sa zatvorskim okovima.

Slogan ove kolekcije je ‘Just Say MoschiNO’ koji aludira na slogan kampanje iz 80-ih godina prošlog stoljeća ‘reci NE drogama’.

“Ovo je kolekcija kojom želim poručiti da je jedina droga kojoj ću se ikada izložiti isključivo moda. Samo me ona može pokrenuti”, pojasnio je dizajner.

Savjetnik za lijekove države Minnesota, Randy Anderson, pokrenuo je peticiju za povlačenje ‘kolekcije kapsula’ s tržišta te za zabranu reklamiranja. Naglasio je kako ovisnost o lijekovima nerijetko započinje upravo prepisanim lijekovima, a u SAD-u je dosegnula zabrinjavajuće brojke.

Ljudi koji se bore sa ovisnošću mogu pogrešno protumačiti poruku, pa im može biti čak i zabavna, što bi stvorilo dodatne probleme u njihovom oporavku.

 

 

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:38 14.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr