ODLIČNA PROMOCIJA

Čini se kako je vojvotkinja Kate za posjet Kanadi odabrala haljinu s motivom bizovačkog ‘šlingoća’

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 15:53 22.10.2016 / Rubrika:
Foto: DON MACKINNON/AFP
0

Kate je u Kanadi nosila prekrasnu haljinu Alexander McQueena, a Bizovčani tvrde kako je to upravo njima odlična promocija…

Znate li o čemu se pričalo na prvoj ovogodišnjoj probi KUD-a Bizovac? Čini se da je riječ bila o vojvotkinji od Cambridgea, Kate Middleton, piše Glas Slavonije.

Naime, Bizovčani tvrde kako je vojvotkinja Kate tijekom posjeta Kanadi u rujnu ove godine nosila haljinu s motivom bizovačkog ‘šlingoća’.

Odlična promocija

2016 Royal Tour To Canada Of The Duke And Duchess Of Cambridge - Vancouver, British Columbia

“Bizovačka nošnja nikada nije imala tako dobru reklamu kakvu joj je prigodom svog posjeta Kanadi, prije tri tjedna, napravila engleska princeza, jer su u to vrijeme sve oči svijeta bile uprte i u nju i u njezinu haljinu, koja je oduševila modne stručnjake i završila na mnogim svjetskim naslovnicama, ne znajući odakle zapravo ideja za takvu kreaciju”, ponosno naglašavaju Bizovčani i kažu kako su detalji na Kateinoj haljini isti kao i rupice na šlingeraju njihove nošnje.

Na bizovačkoj je nošnji šlingeraj plave boje i to je najveća razlika

2016 Royal Tour To Canada Of The Duke And Duchess Of Cambridge - Vancouver, British Columbia

Razlika je u tome što je na bizovačkoj nošnji šlingeraj izrađen u plavoj boji, dok su detalji na Kateinoj haljini crvene boje, a time je Kate, kako tvrde stručnjaci, htjela odati počast državi domaćinu -Kanadi, pa je odabrala kombinaciju koja se podudara s bojama na kanadskoj zastavi.

Haljina košta 35 tisuća kuna

CANADA-BRITAIN-ROYALS

Ova je njena prekrasna haljina iz kolekcije Resort 2017., poznate modne kuće Alexander McQueen, a cijena joj je oko 35 tisuća kuna. No, ono što je Bizovčanima važno jest da je na toj poprilično skupoj haljini bio njihov vez te je tako dobio najbolju moguću promociju.

Motivi stari više od 200 godina

CANADA-BRITAIN-ROYALS

“Najvažnije im je što je princeza na svojoj haljini imala njihove šlingane motive cvijeta bazge, stare više od 200 godina, koje su osmislile stare Bizovčanke i njima ukrašavale nošnju”, piše Glas Slavonije.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 15:53 22.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr