KLJUČ JE U UMJERENOSTI

Znanstvenici tvrde da nam pizza može pomoći u gubitku kilograma i ta nas je vijest jako razveselila

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 14:00 01.10.2016 / Rubrika: ,
0

Važno je biti umjeren, ali si jednom tjedno smijete priuštiti komad pizze ili kuglicu sladoleda

Studija koja je nedavno provedena u Portugalu te objavljena u Men’s Health-u pokazala je da, koliko god to možda suludo zvučalo, pizza zaista može pomoći da lakše izgubite kilograme.

Naime, radi se o tome da su ljudi koji jednom tjedno odluče malo varati te si priušte pizzu, sladoled ili kolače, ustvari motiviraniji i ustrajniji u svom planu gubitka kilograma.

Pizza pomaže da ostanete motivirani


U studiji su znanstvenici usporedili dvije skupine ljudi, od kojih su i jedni i drugi tjedno prehranom mogli unijeti do 10 500 kalorija.

Ispitanici iz druge grupe mogli su u nedjelju jesti što god su htjeli, dok su se ispitanici iz prve grupe striktno morali držati plana prehrane cijeli tjedan.

Iako se količina kilograma koje su ispitanici izgubili i nije toliko razlikovala između ove dvije grupe, oni koji su si nedjeljom mogli priuštiti neki pomalo nezdravi slatki ili slani zalogaj bili su sretniji i motiviraniji da nastave s programom.

Treba biti umjeren

Stoga, ukoliko skoro planirate na dijetu, uzmite si jedan dan u tjednu kad ćete si priuštiti i koji komad pizze. No važno je da se ne prejedate i da se ostatak tjedna držite plana prehrane te da vaš tjedni unos kalorija ne prelazi zadane granice.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 14:00 01.10.2016 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr