Novi trend?

Žene su počele zamrzavati jajašca, tvrdi znanstvenica, jer na svijetu nema dovoljno obrazovanih muškaraca

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 14.01.2018 / Rubrika:
Foto: Pexels
0

Žele se osigurati da će njihova djeca imati pametne očeve

Profesorica antropologije i međunarodnih poslova na Sveučilištu YaleMarcia Inhorn i njezin tim istraživali su zašto su žene masovno počele zamrzavati svoja jajašca. Kako bi doznali razlog, intervjuirali su 150 žena iz 114 američkih klinika i 36 izraelskih koje su od lipnja 2014. do kolovoza 2016. završile jedan ciklus zamrzavanja svojih jajašaca, navodi Broadly Vice.

Nisu uspjele naći partnera

Došli su do zaključka da žene ne mogu naći kompatibilnog partnera koji bi im bio ravan u intelekualnom smislu, ali i da s njim mogu ostvariti brak i obitelj. “Skoro svaka žena mi je rekla da je tijekom svog obrazovanja i karijere pokušavala pronaći pravog partnera, ali to joj nije uspjelo”, rekla je Inhorn.

Autorica je u istraživanju napisala da je ovaj trend odraz jednog drugog rastućeg trenda u kojem žene u većem broju završavaju fakultete u usporedbi s muškarcima. “Drugim riječima, ovo je demografsko pitanje”, ističe Inhorn, ukazujući na istraživanje objavljeno u knjizi Jona Birgera ‘Date-onomics: How Dating Became a Lopsided Numbers Game’.

‘Kupnja vremena’

Ono otkriva da je na području Washingtona i Miamija tek 49 posto visokoobrazovanih muškaraca završilo fakultet, što je vrlo mali broj u usporedbi s 86 posto visokoobrazovanih žena.

“Skoro sve žene u mom istraživanju su heteroseksualne i željele su se udati i postati majke. Zamrzavanje jajašaca vide kao ‘kupnju vremena’ dok ne nađu odgovarajućeg partnera”, zaključuje Inhorn.

Jedan veliki problem koji ostaje je taj što žene obično misle da nešto s njima ne valja kada ne mogu pronaći životnog suputnika, no Inhorn tvrdi da je zapravo problem u demografskim razlikama koje ih sprječavaju u pronalasku obrazovanog partnera.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 14.01.2018 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr