PROMO

Uštedite na računu za struju uz pravi usisavač

Piše: Promo / Vrijeme: 23:57 18.10.2016 / Rubrika:
0

Od 2014. godine, Europska regulativa donijela je zabranu prodaje usisivača jačih od 1600 vati. Zajedno s time regulativa traži da se usisivači označe kategorijama energetske učinkovitosti kako bi potrošači bili upoznati s time koliko energije će usisavač trošiti.

Potrošnja energije

Svi volimo na kraju mjeseca platiti što manji račun za struju, a i štednjom energije pomažemo okolišu. Energetski učinkoviti usisavači u tome će vam pomoći. Kako bi dobro odabrali usisavač potrebno je odrediti koji kapacitet vrećice nam je potreban, čistimo li tvrde podove ili tepihe te kakav filtar želimo.

Filtriranje je važan proces kojim prašinu i nečistoće uklanjamo iz našeg doma i ostavljamo ga čistim. Pri tome je važno da filtar istovremeno skuplja nečistoću, ali i osigurava protok zraka kako bi usisavač radio maksimalnom snagom. Alergeni, pelud i grinje ostaju zadržani u filtaru usisivača, a to je upravo ono što želite.

Energetski razredi

Energetska učinkovitost ocijenjena je razredima od A do G. Kako bi znali koji usisavač odabrati, probajte izračunati mjesečni prosjek koliko puta usisavate i koliko dugo te odlučite koji energetski razred vam najviše odgovara. Energetska učinkovitost razlikuje se i u tome čistimo li tvrde podove ili tepihe. Za tepihe je potrebna i veća snaga kako bi grinje i prašine nestali.

Test energetske učinkovitosti prepušten je samim proizvođačima koji su mišljenja kako ograničavanje snage možda i neće dovesti do veće učinkovitosti budući da usisavači slabije snage trebaju više energije kako bi usisali. Proizvođači zato u novo proizvedenim usisivačima koriste sve više novih i modernih tehnologija kako bi im omogućili što kvalitetniji rad uz što manje utroške energije.

Ovdje možete provjeriti široku ponudu usisavača.

Piše: Promo / Vrijeme: 23:57 18.10.2016 / Rubrika:

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr