Ne znate gdje griješite?

Upoznali ste nekog novog? Ovo je bonton dopisivanja za potencijalne nove parove

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 10:05 20.11.2016 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Dopisivanje je u današnjem užurbanom svijetu postalo primaran način komunikacije

Dopisivanje ostavlja prilično puno prostora za komunikativne pogreške, pogotovo ukoliko koristite aplikacije za traženje potencijalnih partnera poput Tindera.

Osnivačica Beaumont Etiquettea, Myku Meier, savjetuje što nikako ne smijete pisati prije prvog spoja. Meier vodi nastavu o bontonu upoznavanja u New Yorku, a nedavno je za Business Insider rekla koje su neke od najčešćih pogrešaka koje čine osobe koje se dopisuju putem dating aplikacija.

Što nikako ne raditi?

tip-dopisivanje mobitel

Pitanje koje definitivno ne biste trebali postavljati u početku jest ‘Čime se baviš?’, u smislu poslovnog života.

“Muškarci i žene koji dolaze na moja predavanja rekli su kako takvo pitanje u podsvjesti izaziva poruke poput ‘Koliko novaca zarađuješ?’ ili ‘Koliko si dobro obrazovan?'”, objasnila je Meier.

Štoviše, dodajte kako takvo pitanje vodi u slijepu ulicu i učinkovito uništava potencijalni odnos i prije nego li je on započeo.

Kakva pitanja postavljati?

Umjesto toga trebali biste se fokusirati na pozadinu i nterese druge osobe, na primjer pitanjem: ‘Što voliš raditi vikendima” ili ‘Koja su ti omiljena mjesta u gradu?'”.

Riječ je više o otkrivanju njihove osobnosti u početnoj fazi i inicijalnoj vrsti kemije – ili je ima ili je nema. Ako vaši najbolji napori i dalje ne rezultiraju povoljnim odgovorima, najbolje je da prekinute komunikaciju i potražite neke druge opcije.

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 10:05 20.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr