Uvijek djeluju

Trikovi za manje prejedanja i više energije: Ovo je način na koji ćete unijeti manje kalorija, a biti potpuno siti

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 18:00 11.01.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Kada ste gladni čitav dan, navečer dobivate poriv da u sebe natrpate sve što vam padne pod ruku

Jutarnja užurbanost i nemogućnost konzumiranja doručka već dugo je problem s kojim se susreće i više ljudi nego što mislimo. Još da smo svjesni koliko to loše utječe na naše zdravlje, sigurno bismo se ustali 15 minuta ranije i napravili si doručak.

Posljedica izbjegavanja pravog, bogatog doručka je prejedanje nakon posla ispred televizora kada unosimo i više kalorija nego što nam je potrebno, a sve zato jer smo pregladnili. Naposlijetku se i debljamo jer se tijelo navikne na ovakav režim te stvara zalihe od svega što pojedete kako bi se pripremilo na vrijeme kada će biti gladno.

Kako izbjeći ove zamke i unositi točno onoliko kalorija koliko nam je potrebno?


Kao prvo, manji obroci u vremenskom periodu od dva do četiri sata održavaju razinu šećera u krvi normalnom, a tako ćete pojesti i 25 posto manje.

Jedite polagano i uvijek za stolom jer ste tako koncentrirani samo na jelo, a ne na seriju na televiziji. Gledanje u televizor potiče vas da gutate bez dobrog žvakanja.

Izbjegavajte previše slatka i gazirana pića jer šećer su u biti prazne kalorije koje dižu glukozu, a ne daju nikakve hranjive tvari.

Nastojte i što više spavati jer i manjak sna rezultira debljanjem. Za doručak su najbolji izbor proteini i zdrave masnoće poput jaja i avokada. Dat će vam potrebnu energiju i držat će vas sitima do ručka. Na jelovnik je dobro uvesti juhu i to barem četiri puta tjedno kako bi imali zdravu, redovitu stolicu.

Umjesto nezdravih grickalica, za međuobrok jedite voće ili orašaste plodove koji su dobri za koncentraciju i rad sivih stanica.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 18:00 11.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr