Divna je

Tijelo nakon poroda nije nešto čega se treba sramiti: Pobuna jedne žene protiv današnjih standarda ljepote

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 09.06.2017 / Rubrika:
Foto: Allure/Facebook
0

Majka koja je odbila ponudu plastičnog kirurga da u cijelosti ode pod nož i preobrazi svoje tijelo u ono što više nije

U svijetu ponekad i suviše nedostižnih standarda ljepote, trudnoća zvuči kao jedino razdoblje u ženinom životu kad je dozvoljeno jesti. Međutim, u posljednje vrijeme ni drugo stanje nije izuzeto od brojanja kalorija. Današnje se majke toliko boje suvišnih kilograma da se kod nekih jedva može otkriti jesu li ili nisu li trudne.

Pobuna jedne žene

Alexa Wilding, glazbenica i pisac, pokušala je tome stati na kraj. U videu za Allure je izjavila: “Bila sam toliko natečena. Težila sam preko 90 kilograma. Nakon trudnoće ostala mi je dijastaza trbušnih mišića. Moja je bila toliko ekstremna da je koža jednostavno visila, imala sam sedam do deset centimetara ekstra kože.”

Slučajno je došla u kontakt s jednim plastičnim kirurgom koji joj je predložio da napravi tzv. mama preobrazbu, postupak unutar kojeg se ne uklanja samo višak kože s trbuha već i podižu grudi i obavlja liposukcija. Odabrala je samo uklanjanje suvišne kože, izuzetno bolan postupak, nakon čega je zaključila da ženskoj ludosti nema kraja. Naime, u svijetu u kojem dominira mladenački izgled i tijela koja nisu prošla trudnoću osjećala se ugroženom i nesenzualnom. Osjećala je sram prema svemu što je postala te je željela vratiti ono  tijelo kojeg je poznavala.

Ipak, zaključila je kako je trudnoća prekrasan proces, njezine su ruke nosile i tiješile dvoje djece, njezino je tijelo moćno i prkrasno… Strije i pokoji kilogram viška nisu ništa čega bi se itko trebao sramiti, pogotovo žene koje su na svijet donijele novo biće <3

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 09.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr