Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Gotova u trenu

Super jednostavan i brz recept za tortu Kinder Bueno; većinu sastojaka već imate kod kuće

Nakon što smo isprobale sladoled Kinder Bueno, koji se nedavno pojavio na tržištu, donosimo vam recept za tortu Kinder Bueno kojoj neće odoljeti ni najzahtjevnija nepca

Kinder Bueno mnogima je omiljena slastica – savršena kombinacija hrskavog vafla, kreme od lješnjaka i čokolade uvijek nas ponovno očara. Kod nas se odnedavno može kupiti i Kinder Bueno sladoled koji smo za vas i isprobale. Danas vam donosimo jako jednostavan recept za Kinder Bueno tortu koju ćemo vjerojatno i same napraviti za vikend.

Kinder Bueno sladoled konačno došao i u Hrvatsku: Probale smo ga i evo je li hype oko njega opravdan

Što će vam trebati?

Za ovaj slasni recept trebat će vam:

2 jaja
150 grama glatkog brašna
100 grama šećera
100 ml mlijeka

80 grama ohlađenog otopljenog maslaca
1/2 vrećice kvasca
1 vrećica vanilin šećera

Za dekoraciju:

1 staklenka čokoladnog namaza od 350 grama
2 pakiranja Kinder Buena po želji (mliječna čokolada, tamna čokolada ili bijela čokolada)
2 žlice Nutelle

Priprema

U staklenoj posudi umutite dva jajeta. Dodajte 100 grama šećera i dobro izradite. Smjesi dodajte 80 grama ohlađenog otopljenog maslaca i dobro promiješajte. Nakon toga, u posudu dodajte vanilin šećer i mješajući dodajte 100 mililitara mlijeka. U smjesu potom dodajte 150 grama brašna i miješajte dok smjesa ne postane homogena. Dodajte kvasac.

U posudu za pečenje koju ste prethodno namazale maslacem i pobrašnile izlijte pripremljenu smjesu te je žlicom ravnomjerno rasporedite po posudi. Pecite 20 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Nakon što se biskvit malo ohladio, preokrenite ga na ukrasni poslužavnik. Po njemu prelijte čokoladni namaz (možete koristiti i onaj s bijelom i mliječnom čokoladom, kao i samo bijeli). Za optimalne rezultate najbolje bi ga bilo malo izraditi u staklenci kako bi postao mekši. Žlicom rasporedite i poravnajte čokoladni namaz, a s pomoću Nutelle svoju tortu možete ukrasiti po želji – od krugova do kvadrata, što i kako izbor je na vama. Dodajte komadiće Kinder Buena na vrh torte. U slast!

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr