Što kažete?

Smršavjeti je teško, ali ako pratite svoj napredak znat ćete na čemu ste i dobiti dodatnu motivaciju

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 31.08.2017 / Rubrika:
Foto: Alan Cleaver/flickr
0

Vrlo je jednostavno i ne treba vam mnogo, a vidjet ćete da se sve isplati :)

Ako mislite da je smršavjeti lako, varate se. Za sve je potrebno uložiti trud pa tako i za gubljenje kilograma. Uzmite u obzir da što god da radili promjene na svojem tijelu ćete vidjeti tek nakon nekog vremena, stoga budite strpljivi. Praćenje napretka je vrlo bitno i jedino tako ćete vidjeti na čemu ste. Ako ne primjećujete nikakav napredak, pogledajte ove metode koje donosi Pop Sugar.

Mjerenje i vaganje

Logičan prvi korak. Promjene ćete najbolje vidjeti na svojem tijelu, bilo da se radi o kilogramima ili centimetrima. Stručnjaci kažu kako biste se trebali mjeriti i vagati jednom tjedno ili jednom mjesečno. Nije preporučeno vagati se češće jer ćete samo postati opterećeni brojevima, a to neće završiti dobro. Važite se ujutro, najbolje na prazan trbuh.

Važno je imati na umu da vaganje ipak nije pravi pokazatelj jer kako vam rastu mišići, tako mogu rastu i brojke na vagi. Zato se radije izmjerite krojačkim metrom i pratite što se događa. Izmjerite struk, gornji dio ruku, bokove, noge i vrat. Ponovite mjerenje svakih mjesec dana i uživajte u rezultatima. :)

Obratite pažnju na odjeću

Odjeća je još jedan odličan pokazatelj na kojeg morate obraćati pažnju. Primijetit ćete kako su vam hlače postale široke ili kako remen morate zakopčati na idućoj rupici. Kada stvarno osjetite da ste smršavjeli, izvadite iz ormara one hlače ili haljinu koju čuvate za ovakve trenutke. Svi imamo barem jedan odjevni predmet u ormaru koji čeka bolja vremena (odnosno mršavost). Tek kada stanete u njega osjećat ćete potpuno zadovoljstvo i sreću.

Ne uspoređujte se

Mnogi vam ovo neće reći, ali najgore što možete napraviti kod praćenja napretka vježbanja je uspoređivati se s drugima. Svatko je drugačiji po obliku tijela i ne gube svi jednako brzo kilograme. Tako da, zaboravite na uspoređivanje svog tijela i onog kojeg viđate svakog dana na Instagram profilima. Ovo vam više šteti nego koristi, a pogotovo ako vas slike drugih ne motiviraju. Radije vodite brigu o sebi i trudite se najviše što možete, a rezultati će doći, prije ili kasnije.

Fotografirajte se

Ispred ogledala također možete pratiti svoj napredak. Fotkajte se dok ste samo u donjem rublju i ponavljajte ovo periodično. Vidjet ćete prije i poslije fotke i nakon nekog vremena ćete vjerojatno stvarno opaziti razliku i biti ponosni na sebe.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 31.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr