Zanimljivo

S ovih sedam aktivnosti ćete najbolje rasteretiti svoj um i riješiti se stresa

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 17.09.2017 / Rubrika:
Foto: Jose Hernandez/flickr
0

Volimo se osjećati dobro, a evo što je potrebno za to

Životni stil nam je sve stresniji, a samim time nam pati zdravlje, kako fizičko tako i psihičko. Ipak, moguće je biti sretan i što je još važnije zdrav uz neke manje preinake u svakodnevnim aktivnostima. Osjećajte se dobro i ugodno u vlastitoj koži uz savjete koje donosi Her.

Pospremite svoj stan

Uzmite si sat ili dva i pospremite stvari. Počistite stan. Ovime ćete se riješiti nepotrebnog kaosa koji vas okružuje, a usput će nestati prašina i toksini. Kad vidite kako vam je stan čist, odmah ćete se vi osjećati bolje i slobodnije.

Prestanite istovremeno raditi više stvari

Obratite pažnju na samo jednu stvar ili problem, a kada završite s tim, tek onda krenite na iduću. Bit ćete opušteniji, a i bolje ćete obaviti sve poslove. Na primjer, nemojte istovremeno razgovarati na telefon i raditi večeru jer ili nećete upamtiti što vam govori osoba s kojom razgovarate ili će vam možda izgoriti večera.

Budite kreativni

Smislite novi hobi ili se možda vratite onom davno zaboravljenom. Bilo da se odlučite za crtanje ili pak nekakvu sportsku aktivnost, sve će dobro doći. Odmorite se i opustite, a bit ćete ispunjeni.

Probajte jesti zdravije

Zdrava prehrana je vrlo bitna, to vam ne moramo ni govoriti. Probajte za početak izbaciti slatko i sličnu nezdravu hranu. Smanjit će vam se razina stresa, bit ćete sretniji, a na kraju krajeva u zdravom tijelu je i zdravi duh. :)

Vježbanje ujutro

Jednom kada steknete ovu rutinu dan će vam odmah početi bolje. Imat ćete više energije i bit ćete ispunjeni. Ako ne stignete vježbati ujutro, prošećite do posla. Barem dio puta.

Pijte puno tekućine

Voda nam je potrebna za normalno funkcioniranje organizma. Nemojte zaboraviti kako svi uvijek upozoravaju da moramo piti puno tekućine, rade to s razlogom.

Zapišite stvari na papir

Rasteretite mozak i zapisujte stvari, bilo na papir ili na mobitel. Zapišite sve važnije dogovore, ali i razne rokove kako ne biste zadnji dan bili u nepotrebnom stresu.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 17.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr