Za ljubitelje povijesti i umjetnosti

Prodaje se raskošna Michelangelova vila u Toscani

Kuća od 1200 kvadratnih metara, nedavno je obnovljena, ima deset spavaćih soba, sedam kupaonica koje veličinom odgovaraju razdoblju u kojem su nastale

Iako majstor nije ostavio na zidu nikakve freske, u svoje je vrijeme firentinski umjetnik Michelangelo Buonarotti koji je oslikao čuvenu Sikstinsku kapelu, ovu vilu u Chijantiju, u Toscani zvao svojim domom. Kako kažu današnji vlasnici, Michelangelo koji je dao neprocijenjiv doprinos talijanskoj renesansi, kupio je vilu 1549. godine i ona je ostala u vlasništvu obitelji Buonarotti sve do 1867.

Kuća od 1200 kvadratnih metara, nedavno je obnovljena, ima deset spavaćih soba, sedam kupaonica koje veličinom odgovaraju razdoblju u kojem su nastale. Kuća se prodaje po cijeni od 7.5 milijuna eura, a uz nju ćete dobiti i kopiju originala ugovora kada ju je Michelangelo kupio, piše dwell.com.

Kuća se može pretvoriti u hotel

“Uzbudljivo je zamišljati što se sve u kući dešavalo od kada je sagrađen originalni toranj koji datira iz 1047.godine”, kaže agentica za nekretnine Debbie Fischer. Ona još dodaje da, pošto u regiji nema nikakvih ograničenja, kuća se može pretvoriti u ekskluzivni  B&B hotel sa prekrasnim pogledom na toskanske brežuljke.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr