Hmmm, okej...

Prilično morbidan razlog zašto članovi kraljevske obitelj na put sa sobom uvijek nose rezervnu odjeću crne boje

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 03.08.2017 / Rubrika:
Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP
0

Pa, možda nas ovo i nije baš tooooliko iznenadilo…

Dobro, ne možemo reći da nas je ovaj podatak previše iznenadio, ali britanska kraljevska obitelj ima čitav niz pravila kojih se moraju držati kad je riječ o odijevanju i modi (jer ih imaju i za gotovo sve ostalo u životu). Ali, nismo imale pojma za jedno pravilo kojeg se drže svi članovi kraljevske obitelji, a čak je pomalo i morbidno.

Naime, tijekom svakog odlaska na putovanje, svi članovi britanske kraljevske obitelji sa sobom obavezno nose rezervnu odjeću u crnoj boji, kako bi bili spremni, u slučaju da netko od članova njihove obitelji umru kad oni nisu u Ujedinjenom Kraljevstvu, napustiti zemlju u kojoj se nalaze u primjerenoj boji i vrsti odjeće, piše Independent.


Kraljica se nije pridržavala pravila…

No, čak se ni sama kraljica Elizabeta II. jednom nije pridržavala ovog pravila. Kad je 1952. godine s princom Philipom otišla na putovanje u Keniju, javili su joj prilično tužnu vijest kako je njen otac preminuo. Na to putovanje nije ponijela ni jedan crni komad odjeće, pa je prvo morala čekati avion kojim su joj istu poslali, kako u zemlju ne bi sletjela u neprimjerenoj odjeći, piše Harper’s Bazaar.

Zapravo, vjerojatno im je ova ‘nezgoda’ bila poticaj da uvedu ili pak jednostavno postrože ovo pravilo, kojeg se danas svi moraju strogo pridržavati.

Možda postoji i neko jednostavnije rješenje?

Danas postoji i jednostavnije rješenje – kupnja crne odjeće u zemlji u kojoj se nalazite. Ali, možda je i to jednostavno predugačak proces, pa im je vjerojatno puno praktičnije uvijek biti na oprezu i imati nešto doslovno pri ruci…

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 03.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr