Mali bundaši

Postoji bitna razlika između ljubitelja pasa i ljubitelja mačaka

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 18:02 24.10.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Između vlasnika pasa i vlasnika mačaka postoji jedna razlika koja se nije spominjala

Sigurno ste se bar jednom u životu našli u raspravi tko je bolji kućni ljubimac, pas ili mačka. Priča se uvijek vrtila oko tih dvoje krznenih prijatelja i nije se nikada dovršila jer kako ljubitelj životinja može uopće izabrati koga više voli?

Za ljubitelje mačaka često se govori da su neovisni i slobodoljubivi, a oni koji više preferiraju psa za kućnog ljubimca na glasu su kao otvoreniji prema drugima. Iako je to u osnovi točno, sve ipak ovisi od osobe do osobe.

Jedna zanimljiva razlika

Međutim, istraživači koji su analizirali Facebook profile ljubitelja pasa i mačaka, doznali su da između njih postoji jedna zanimljiva razlika koja se do sad nije spominjala. Ispada da vlasnici pasa ipak imaju više prijatelja od vlasnika mačaka, čak njih 26.

S druge strane, ljubitelje mačaka češće ćete vidjeti na druženjima, vjerojatno zato što su njihove grupe prijatelja manje. Ako vi spadate u ove druge, manje prijatelja i nije toliko loša stvar jer ih možete češće viđati i dovoljno im se posvetiti.

Cat-loveri također se više druže s istomišljenicima, odnosno drugim cat-loverima. Istraživači su zaključili da su takvi jer su vjerojatno selektivniji kada se radi o biranju prijatelja nego oni koji više vole pse.

Ljubitelji mačaka najčešće žive u gradovima

Što se tiče dog-lovera, oni su spremniji sprijateljiti se s drugima izvan svog kruga što ih automatski baca u društveniju skupinu.

Prema rezultatima s Facebook-a, 30 % vlasnika mačaka je single, što je 6 % više od vlasnika pasa. Ono što je još zanimljivo, ljubitelji mačaka najčešće žive u urbanim sredinama, dok ćete vlasnike pasa češće naći na selu i u predgrađu.

Bez obzira na ovakve rezultate, moramo se složiti s jednim, a to je da su sve životinje super i koju god da imate (koja ne mora nužno biti pas ili mačka), volite je, pazite, mazite, a ona će vam vratiti trostruko.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 18:02 24.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr