Pitale smo par single cura zašto je super biti solo ovog Valentinova i kako se same planiraju počastiti

Ni jedna od njih nije bila previše u stresu zbog toga što na Dan zaljubljenih neće imati partnera, pa tako nemojte biti ni sve vi solerice koje ovo eventualno čitate

Valentinovo je, i to je potpuno razumljivo i logično s obzirom da se radi o Danu zaljubljenih, gotovo uvijek u znaku parova, veza, ljubavi, leptirića, srca, ruža i romantičnih dejtova. Ali obično na taj dan zanemarujemo sve one slobodne žene, cure, dečke, muškarce koji na Valentinovo nemaju partnera da im pripremi romantičnu večeru ili partnericu da ih odvede u večernju šetnju gradom i na neki film u kino.

I obično, iako to ne žele priznati, nekima od njih pomalo teško pada gledati sve te sretne i zaljubljene parove po gradu, na televiziji, u restoranima, na poslu, a pogotovo onima koji su taman prekinuli dugogodišnju vezu (tim više ako je taj prekid bio buran) ili pak onima koji su naprosto zaljubljeni u ljubav.

Mi smo ove godine zato sjetile solo cura i kratko popričale s njih nekoliko, koje su nam potpuno otvoreno ispričale zašto je njima skroz okej činjenica da su solo ovog Valentinova, gdje će ga provesti i kako će obilježiti taj dan (ako će ga uopće obilježiti), s kim će biti, gdje će ići, što će jesti, piti i što će si eventualno kupiti. I ni jedna od njih nije bila previše u stresu zbog toga što na Dan zaljubljenih uz sebe neće imati partnera. Isto vrijedi i za sve vas solo cure koje ovo čitate, tako da, nemojte se trenutno previše zamarati zaljubljivanjem u druge i zaljubite se, malo za promjenu, u sebe. A evo što su nam cure ispričale.

‘Valentinovo ću provesti učeći za ispite da što prije mogu završiti fakultet’

Foto: Privatni album

“Meni je, eto, super što sam solo ovog Valentinova, pa ću učiti za zadnje ispite, tako da što prije mogu završiti fakultet. Ove ću godine tako valentinovsko prijepodne provesti u uredu, a poslijepodne nad knjigom, ali me to nikako ne spriječava da sama sebi kupim neku čokoladu.?”

  • Simona, 23

‘Možda ću s frendicama otići u kino. Super je što Valentinovo pada na srijedu, a srijedom su karte jeftinije’

Foto: Privatni album

“Ovo Valentinovo sam solo, tako da je plan s frendicama koje su također solo otići negdje u grad. Svakako ćemo ići van, a možda i u kino – super je što pada na srijedu, pa su karte za kino tada jeftinije. I tako ćemo lakše zajedno preživjeti taj dan. Ne trebamo mi partnere da bi se dobro zabavile.??”

  • Marijana, 32

‘Ovo solo Valentinovo ću provesti gledajući deset epizoda Moderne obitelji’

Foto: Privatni album

“Budući da se na društvenim mrežama sve vrti oko Valentinova, od kad smo riješili misterij tko će gdje za doček Nove, na trenutak se zapitam jesam li stvarno toliko neromantična i imuna na Valentinovo… I zaključim da jesam! Ljubav se slavi svaki dan. Ovo solo Valentinovo ću provesti gledajući deset epizoda Moderne obitelji, s nekom dobrom knjigom, možda trčkaranjem kroz snježnu šumu ako dopusti vrijeme… Uglavnom, kao sasvim običan dan.”

  • Lucija, 23

‘Ove godine sam prvi put single za Valentinovo od srednje škole, tako da sam zapravo uzbuđena jer je plan slaviti s curama što smo mlade i sposobne’

Foto: Privatni album

“Ovo je prvi put da sam single za Valentinovo od srednje škole, tako da sam zapravo uzbuđena jer je plan slaviti s curama što smo mlade i sposobne. Ali inače sam ga uvijek obilježavala. Kad sam bila mlađa, to su bili spektakli – Što kupiti? Kamo ići? Presing. Skupi pokloni, nakit… Štednja mjesecima. Kasnije je to postao simpa dan kad kupiš neku sitnicu tek toliko, da pokažeš da si se sjetio. Dorina s keksom na kiosku kad ideš s posla ili balon u obliku srca koje dijele na benzinskoj. Uvijek sam dobivala poruke i poklončiće i od prijatelja za Valentinovo, tako da ni ovo neće biti puno drugačije. Ne ‘sekira’ me što sam single taj dan jer uživam biti sama i svoja, svaki dan.”

  • Tamara, 29

‘Ja već godinama ignoriram postojanje Valentinova, ali tiho, onak u sebi, odlučim toga dana voljeti malo više. Mamu, tatu, prijatelje, sebe…’

Foto: Privatni album

“Valentinovo mi nikad nije bio pretjerano drag praznik. Dok sam bila u vezi, često sam bila pod pritiskom da to mora biti savršen dan, pa sam odlučila da će mi jednostavno biti dan kao i svaki drugi. I sad već godinama ignoriram njegovo postojanje, ali tiho, onak u sebi, odlučim toga dana voljeti malo više. Mamu, tatu, prijatelje, a ako se baš jako razbahatim, i sebe. Kupiš si veliku Milku i Valentinovo je super.?”

  • Marija, 22

‘Imam naviku mami kupiti ružu za Valentinovo, tako da ću se i ove godine potruditi održati tu tradiciju’

Foto: Vjekoslav Skledar

“I ovo Valentinovo soliram! I nije mi nikakav bed, jer zapravo ne pamtim kada sam “imala nekoga” za Valentinovo, ali ne patim od takvih stvari. Trenutno imam milijun obaveza pa ću vjerojatno biti produktivna i raditi nešto korisno, a što se poklona tiče, počastila sam se već prekjučer na web shopu Topshopa, hahaha. Kad već nitko drugi neće, moram se sama. ? Također imam naviku mami kupiti ružu za Valentinovo, tako da ću se i ove godine potruditi održati tu “tradiciju”, ali za mene je to dan kao i svaki drugi. Zapravo bih se iznenadila da nisam solo i da actually nešto dobijem za taj love day.?”

  • Paula, 22

‘Ove godine nemam neki plan, jer mu jednostavno ne pridajem nikakvu važnost, koliko god to možda bilo čudno s obzirom na moje beznandno romantično srce’

Foto: Privatni album

“Ovo je moje drugo single Valentinovo nakon nekoliko godina. Prošlo sam provela s frendicom u kinu gledajući Pedeset nijansi mračniji, i koliko god to možda većini grozno zvučalo, meni je bilo odlično. Bila sam s osobom koju volim, jela sam i bilo mi je zabavno. Pa di ćeš bolje? Ove godine nemam neki plan, jer mu jednostavno ne pridajem nikakvu važnost, koliko god to možda bilo čudno s obzirom na moje beznandno romantično srce.

Možda je jednostavno stvar u tome da trenutno stvarno uživam u single životu. Uvijek navijam za život u dvoje, ali i samački život ima svojih prednosti. Više sam posvećena sebi, lakše mi je fokusirati se na neke ciljeve koje želim ostvariti i to sam odlučila shvatiti kao priliku da od sebe napravim bolju osobu. U konačnici, samački život nas treba naučiti da nam u životu treba netko tko će biti završni dio naše slagalice, a ne netko tko će predstavljati esencijalni dio nas.”

  • Monika, 23

‘Super je što će sve one čokolade i rosé vina biti  na akciji dan nakon Valentinova’

Foto: Privatni album

“Za ovo Valentinovo ću počastiti samu sebe. Isplanirala sam si večer doma, kadu punu mirišljave kupke i par čaša vina. Fino maska za lice, udobna pidžama i neki dobar film ili dobra knjiga su sve što mi treba. Iako je Valentinovo dan zaljubljenih, ponekad je dobro i zaljubiti se u samu sebe. Plus super stvar će biti i sve one čokolade i rosé vina na akciji dan nakon Valentinova, što je opet savršena prilika za pošastiti se.”

  • Barbara, 23

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr