Vaša sljedeća destinacija?

Ovu europsku zemlju turisti najmanje posjećuju, a skriva jedinstvena bogatstva koja oduzimaju dah

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 09.09.2017 / Rubrika:
Foto: travelsbyknutte/Instagram
0

Osnovao ju je Hrvat s otoka Raba

Europa je uvijek bila specifično turističko odredište i to ponajviše zbog neviđenih ljepota, specifične hrane i te neke starinske atmosfere. Glavni gradovi uvijek su najposjećeniji kao i gradovi na obalama.

Full of colors, full of DREAMS 📷 @pierdepe #thefullcolors

A post shared by ThefullColors (@thefullcolors) on

Međutim, jednu malu državicu turisti često zaobilaze, barem prema podacima Svjetske turističke organizacije. Radi se o San Marinu, trećoj najmanjoj državi u Europi koja je sa svih strana okružena Italijom.

Ono što je potrebno odmah napomenuti jest da San Marino glasi za jednu od najstarijih država na svijetu (i najstarijom republikom), a osnovao ju je klesar Marin s otoka Raba :) Osim prelijepog krajolika, starih utvrda i bedema, ova državica ponosi se i fenomenalnon kuhinjom prepunom odlične tjestenine, mesa i deserata. Kad smo već kod slatkog, najpoznatiji sanmarinški desert je Torta Tre Monti posvećena trima planinama/utvrdama u državi.

San Marino je također poznat po utrci Formule 1, iako se ona održava 100 km sjeverozapadno, u gradu Imoli. Ovaj mali div skriven planinama podijeljen je na devet gradova, među kojima je istoimeni San Marino glavni grad.

Ono što je važno ljubiteljima mora i obale, San Marino je udaljen tek 20 km od Riminija, popularnog ljetovališta na obali Jadranskog mora. Sve u svemu, zbilja se isplati posjetiti ovu šarmantnu državicu, zar ne?

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 09.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr