Wow 😲

Odlični savjeti koji će vam vrijeme provedeno na moru učiniti odmorom bez stresa

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 16.07.2017 / Rubrika:
Foto: hellofashionblog/instagram
0

Kad vidite ove savjete ništa više neće biti isto

Prvo što nam pada na pamet kad netko spomene ljeto su pijesak, more, vrućine i sve ostale divne stvari koje volimo u ovo godišnje doba. Ipak, postoje i stvari koje stvarno mrzimo i koje nam mogu vrlo lako uništiti odmor. Na primjer, kad predugo ostanemo na suncu pa izgorimo ili kad nemamo gdje ostaviti vrijedne stvari na plaži, pa nam ih netko ukrade dok se kupamo. Zato je tu Bright Side koji donosi 12 trikova kako ljeto učiniti potpuno bezbrižnim.

Zaštite noge od pijeska

Osim što ne volimo hodati po pijesku jer je vruć, još nam se zalijepi na mokre noge, a skidanje pijeska bez da zaprljate ručnik gotovo je nemoguće. Da ne kažemo da će vam i tenisice, odnosno japanke isto biti pune pijeska. Rješenje je nanošenje bijelog dječjeg pudera na stopala. Stavite malo pudera na krpu ili odjeću. Kada se spremate ići doma puder lagano utrljajte na stopala. Puder će upiti svu vlagu pa će pijesak samo skliznuti s nogu.

Sakrijte ključeve od automobila

Neki ljudi imaju problem s gubljenjem stvari, a plaža je idealno mjesto za to. Nemojte ključeve od automobila nositi sa sobom na plažu, već ih sakrijte na gumu auta. Ključ prvo zavežite biljkom ili travom kako biste ga lakše uočili i sakrijte ga što dalje možete.

Spremite stvari

Ako mislite kako je prethodni savjet malo riskantan, postoji bolja ideja i kada kažemo bolja, mislimo izvanredna. Sve vrijedne stvari stavite u dječju pelenu koju potom omotajte. Budite sigurni kako nitko ne želi dirati kakicu.

Spriječite glavobolju

Ronjenje može izazvati glavobolju. Prije nego krenete roniti začepite prstima nos i zatvorite usta i ostanite tako pet do deset sekundi. Zatim udahnite duboko i ponovite ovo još dva puta. Tijelo će se ovako prilagoditi na novi pritisak, a vi nećete imati glavobolju.

Zaštite mobitel

Naravno da nećete ići s mobitelom u more, jer zašto biste, ali svejedno ga morate zaštiti od pijeska i morske vode. Stavite ga u plastičnu vrećicu za zamrzavanje koja se može zatvoriti i mobitel je zaštićen.

Odčepite uši

Poznata pojava. Uši su vam pune mora i koliko god se trudili nikako ne uspijevate riješiti problem. Skačete na mjestu ili ih pokušavate odštopati rukom, ali ništa se ne događa. Bright Side predlaže da probate napuhati balon. Kada čujete nešto poput klika znači da je pritisak u ušima vraćen u normalno stanje.

Ohladite piće

Ljeti je najvažnije ostati hidriran. S obzirom da je vani vruće, voda koju ste ponijeli sa sobom vjerojatno je topla nakon samo sat vremena provedenih na plaži. Naravno da postoji rješenje i vrlo je očito. Prije nego što idete na plažu plastičnu bocu napunite s 1/3 vode i stavite je u zamrzivač. Minutu prije izlaska iz kuće izvadite bocu i nadopunite s još malo vode.

Čuvajte stvari od pijeska

Umjesto ležaljke probajte sa sobom uzeti plahtu koju stavljate na madrac, a koja na rubovima ima rastezljivu gumicu. U dio s gumicom stavite svoje stvari i ostat će zaštićene od pijeska.

Pravilno držite japanke

Okrenite ih na drugu stranu, tako da je đon okrenut prema gore. Ovime će dio na koji dođe noga ostati zaštićen od sunca i nepoželjne vrućine.

Zaštite bocu od pijeska

Kako vam se za bocu s vodom ne bi lijepio pijesak, stavite ju u plastičnu ili papirnatu čašu.

Još jedan način zaštite mobitela

Zalijepite preko mobitela prozirnu foliju i zaštićen je.

Riješite se opeklina od sunca

Ako ste izgorjeli na suncu zaboravite na jogurt. Ono što stvarno pomaže je Aloe vera. Ova biljka ima magična svojstva za kožu. Kupite gel s Aloe verom i stavite ga u kalupe za led te ga zamrznite. Stavite led na užareno područje i uživajte. Ovo će istovremeno ohladiti opeklinu i smanjiti bol, a pomoći će i kod obnove uništene kože.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 16.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr