Vrlo korisno

10 genijalnih načina na koje možete iskoristiti aluminijsku foliju

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:07 16.10.2016 / Rubrika:
Foto: Eillen/Thinkstock
0

Praktična je za štošta, a neke od ovih stvari vam nikako ne bi pale napamet

Svako je kućanstvo bez aluminijske folije pomalo izgubljeno jer je njezina savitljiva struktura savršena i korisna u cijeloj kući. Ako ste do sad u nju samo zamotavali hranu, brzo ćete napraviti zalihe kad vidite što sve možete s njom.

1. Obložiti ormariće i ladice

Folija je laka za prebrisati kada se zamaže, a također reflektira čak i najmanju svjeltost u tamnim kutevima kuhinjskih ormarića.

2. Ispolirati srebrninu

Antique silver Thai bowl on white background

Srebrno posuđe i ukrasi više nikada neće imati onaj ružni, zamućeni sloj. Njega lako možete maknuti aluminijskom foljom koja srebrnini vraća sjaj kao od šale.

3. Očistiti rešetku od roštilja

Formirajte lopticu od folije i njome očistite roštilj od masnoće i zagorenih ostataka hrane. Brže i lakše nego ribanje spužvicom unedogled.

4. Zaštititi koru od pite

Homemade quark pie with raspberries baked in foil served

Da vam pita od jabuka slučajno ne zagori, prekrijte je aluminijskom folijom. Tako se na njoj neće napraviti smeđe mrlje.

5. Sakriti kreditnu karticu

Ako imate beskontaktnu kreditnu karticu, uvijek postoji mogućnost da je lukavi lopovi iskoriste i skinu vaše podatke ili novac. Kako biste je zaštitili, omotajte je folijom koja će odbiti skener.

6. Očistiti posuđe

Clean dishes on wooden table on green background

Kao i čelična spužvica, aluminijska folija također je dobra za uklanjanje skorenih nakupina na tanjurima, mrlja od vodenog kamenca na čašama te zagorenih dijelova lonaca i tava.

7. Otjerati ptice

Lijepo je vidjeti slatke ptičice u svom vrtu, osim kada papaju plodove vašeg voćnjaka. Trake aluminijske folije rade laganu buku pa će ptice držati podalje od voćaka i usjeva.

8. Pomaknuti težak namještaj

Businesswoman lying on sofa relaxing

Nevjerojatno, ali je moguće. Zamotajte foliju oko nogu vašeg kauča akko bi se lakše kretao tepihom. Međutim, izbjegavajte ovaj trik kod delikatnih površina koje folija može ogrepsti.

9. Brže izglačati odjeću

Aluminijska folija reflektira toplinu pa je dobra ideja da stavite komad folije ispod daske za glačanje. Zgužvanu odjeću ovako ćete brže izravnati.

10. Napravite lijevak

U slučaju krajnje nužde možete brzopotezno napraviti lijevak tako da foliju oblikujete u stožac.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:07 16.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr