Probaj!

Nisi jutarnji tip i mrziš ustajanje? Uz ovih 12 sitnica to ti više neće predstavljati problem i veselit ćeš se svakom novom danu

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 05.01.2018 / Rubrika:
Foto: Unsplash
0

Jer ti to možeš i bit će ti korisno

Koliko god se trudile, ne možemo se prisliti da volimo jutra kada nam svako iznova predstavlja muku i teret. Da, u to spadaju i razna ‘moranja’ i pitamo se zar je ovo život? Naravno da je on samo naš i da samo mi određujemo kako ćemo ga provesti, ali ništa nećemo napraviti ako proklinjemo svako oglašavanje budilice.

Dan je tu da se iskoristi, a Thought Catalog savjetuje da u svoju jutarnju rutinu uvrstiš ovih 12 sitnica koje će promijeniti tvoje raspoloženje i jutra iz temelja. Naravno, na pozitivu ;)

1. Odmah ustani


Znaš zašto snoozanje nije dobra navika? Jer sa svakim odgađanjem alarma padaš u dubok san iz kojeg ti se teško probuditi. Što više snoozaš, to si umornija i iscrpljenija.

2. Pusti mobitel na miru

Nemoj odmah početi kopati po mobitelu čim otvoriš oči. Dobro je da paziš na vrijeme i važne poruke, ali Instagram, Facebook i Twitter ostavi za kasnije.

3. Uživaj u tišini

Neki ljudi imaju potrebu odmah pričati čim se probude, no ovo nije baš dobra navika. Skuhaj si kavu, pojedi nešto i uživaj u trenutku bez ikakvih distrakcija. Mozgu treba vremena da se potpuno probudi.

4. Rastegni se

Ako ti se ne da ujutro napraviti par jednostavnih vježbi, onda se barem rastegni.

5. Zapiši na čemu si zahvalna

Jutro je dobro započeti pozitivnim mislima jer će takav biti i ostatak dana. Zapiši tri jučerašnje stvari na kojima si zahvalna i to će te potaknuti da se ne fokusiraš na one loše koje ti dižu tlak, već na one inspirativne.

6. Javi se dragoj osobi

Poželi dobro jutro partneru, mami ili prijateljici ili im samo reci da ti fale. Ta sitnica će im uljepšati dan.

7. Motiviraj se

Pročitaj neki inspirativni tekst ili citat koji će te napuniti pozitivom, a ako imaš vremena pročitaj par stranica omiljene knjige. Zbog rutine zaboravljamo stati, posvetiti se sebi i uživati u trenutku.

8. Ne zaboravi se smiješiti

I to ne samo ljudima koje poznaješ već i strancima na putu do posla i u trgovini. Sigurno ćeš dobiti puno osmijega natrag.

9. Budi ljubazna

Čim dođeš na posao, uputu neku lijepu riječ kolegicama i kolegama. Daj im komplimente, pitaj ih kako im je prošao jučerašnji dan ili nešto slično. Tim potezom ćeš širiti pozitivnu energiju i na ostale.

10. Pij vodu

I sama znaš da voda pročišćava tijelo od toksina, održava kožu napetom i blistavom i organizam zdravim pa je uvijek drži na stolu i pomalo pijuckaj. Kava će te možda razbuditi, ali ćeš kasnije opet biti umorna.

11. Tretiraj ljude s poštovanjem

Bez obzira što ti se čini da te netko ne trpi ili ne voli, ponašaj se prema njemu s poštovanjem jer nisi ti kriva što on ili ona ima krivu predožbu o tebi. To više govori o njima samima, nego o tebi.

12. I najvažnije – poštuj sebe

S kim provodiš 24 sata dnevno? Samo sa sobom i upravo prema tom biću moraš imati najviše razumijevanja, cijeniti ga i voljeti. I tako svaki dan ;)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 05.01.2018 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr