Sve su bliže

Nekoliko savjeta za šoping bez grižnje savjesti: Kako pametno kupovati kad krene sezona rasprodaja

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 12:10 16.11.2016 / Rubrika:
Foto: Antonio_Diaz/Thinkstock
0

S blagdanima dolazi i sezona rasprodaja, a najčešće traje dok se ne proda i posljednji komad odjeće

Jeste li vi jedna od brojnih djevojka i žena koja se veseli sezonskim sniženjima? Ako jeste, donosimo vam nekoliko savjeta kako da se ne zanesete baš previše i potrošite malo bogatstvo na krpice koja vam (možda) i ne trebaju.

1. Napravite plan

Prije nego što se zaputite u high street dućane, bilo bi dobro da pregledate što sve već imate u ormaru. Izbacite odjeću koju niste odjenule dulje od godinu ili dvije, a potom zapišite što vam nedostaje, koja vam se boja nosi i kakav stil biste željele isfurati.

Potom sjednite za kompjutor i ‘guglajte’ ponude u dućanima koje planirate obići kako biste odredile koji točno ima najbolju ponudu.

2. Odjenite nešto udobno

Hanger for clothes

Usred silnog uzbuđenja oko rasprodaja nemojte zaboraviti kako su one zapravo jako naporne. Odjenite i obujte nešto udobno tako da vam bude lakše hodati i isprobavati stvari, a u kabini za presvlačenje nitko se ne voli osjećati zarobljenim u vlastitoj odjeći.

3. Uložite u klasične komade

Uvijek je pametno na rasprodajama ‘uloviti’ nekoliko klasičnih komada odjeće koja će uvijek biti moderna. Potražite dobar kaput, torbu u nekoj neutralnoj boji, košulje i klasične suknje. Iskoristite rasprodaje kako biste kupili kvalitetne komade koje ćete nositi i za pet godina.

3. Veličina je važna!

Young Boy Buying a Stack of Clothing From a Shop Assistant at a Checkout Counter in a Clothes Shop

Nemojte kupovati komade koji vam sada ne odgovaraju nadajući se kako ćete izgubiti nekoliko kilograma. Mnoge djevojke na rasprodajama rade upravo to jer je komad odjeće koji žele u njihovom broju rasprodan. Ovo se odnosi i na obuću – imajte na umu da premalene cipele ili tenisice mogu uzrokovati zdravstvene probleme.

4. Izbjegavajte gužve

Ovo je u doba rasprodaja jako težak zadatak, no najveće gužve u trgovačkim centrima su vikendom pa, ako ste u mogućnosti, bolje kupnju obavite tijekom radnog dana. Tko želi provesti dva sata čekajući u redu za kabinu za presvlačenje ili za blagajnu?

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 12:10 16.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr