Zanimljivo...

Ne bi baš trebala piti kavu prije doručka jer može loše utjecati na tvoj organizam, a možda će ti se i spavati

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 23.11.2017 / Rubrika:
Foto: Tanay Mondal/flickr
0

Ma tko bi rekao

Sve volimo kavu i ispijamo čak nekoliko šalica dnevno. Ipak, nikad je ne pijemo na prazan želudac jer nam baš i ne sjeda dobro, a postoje određene stvari koje se događaju tvojem tijelu ukoliko radiš ovu stvar i neće ti se svidjeti.

Ima puno nuspojava

Kava na prazan trbuh može uzrokovati razne loše stvari. Na primjer, može utjecati na tvoj probavni sustav. Stvara se kiselina koja onda izaziva probavne smetnje i žgaravicu. Ovo nije jedina nuspojava. Možeš se početi tresti, ali i mijenjati raspoloženja. Isto tako, možeš primijetiti neke simptome anksioznosti, kao i brži rad srca ili pak poteškoće s koncentracijom.

Ne bi vjerovala, ali jutarnja kava natašte može također utjecati i na tvoj dnevni ritam. Tvoje tijelo ispušta hormon kortizol kad se probudiš, a od njega se osjećaš bolje i imaš puno energije. Istraživanja su pokazala kako kava smanjuje razinu kortizola. Upravo zato ćeš se nakon jutarnje kave osjećati pospano, a ne razbuđeno i aktivno.

Naravno, ovo ne vrijedi za sve. Ljudi su različiti i tako kava, baš kao ostala hrana i piće različito djeluje na sve. Neki tako imaju naviku ispijanja kave prije doručka i svih ostalih aktivnosti u danu i to ne utječe ni na koji način na njih. Ako si ti jedna od tih sretnica, nastavi i dalje piti kavu kao i do sada. Ali ukoliko nisi, razmisli o tome da kavu ipak piješ nakon doručka i to onog obilnog.

Izvor: Insider

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 23.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr