Štiti i pomlađuje

Najučinkovitiji lijek za cijeli organizam dostupan je svima, a još je i besplatan

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:48 20.11.2016 / Rubrika: ,
Foto: brickrena/Thinkstock
0

Cijelo vrijeme ga nosite sa sobom, a da to ni ne znate

Kada bi ovakav lijek postojao u obliku tableta, svatko bi ga uzimao bez pogovora. No, ono što nas jedino može potpuno izliječiti jest jedna duboka i jaka emocija – zahvalnost. Kada bismo osvijestili koliko je ona ustvari učinkovita, tablete i terapije nam sigurno ne bi trebale.

Djeluje na cijeli organizam

Istraživanje na jednom od vodećih instituta za proučavanje psihologije emocija HeartMath dokazalo je da istinski osjećaj zahvalnosti djeluje kao nepresušni lijek na cjelokupni organizam. Kada smo zahvalni na svemu, bila to pozitivna ili negativna iskustva, ritam našeg srca i mozga je sinkroniziran, odnosno dolazi u stanje koherencije.

Stanje u kojem su tijelo, mozak i duša u balansu vrlo je važno za sretan i ispunjen život. Zbog ranije spomenutih negativnih iskustava često se pitamo ‘zašto baš meni’, ali u tom trenutku očaja ne shvaćamo da su nam se ona morala dogoditi kako bi nešto iz toga naučili i kako bi iskusili puno onih pozitivnih poslije toga.

Nema pozitive bez negative

I pozitivna i negativna iskustva izgrađuju nas kao osobu. Mislite li da bismo se izgradili kao čvrst čovjek da nikada nismo iskusili ništa negativno? Čisto sumnjam. Zahvalnost i općenita pozitivna milijun je puta jača od negative i to je dobro zapamtiti.

Ona stavka da se suprotnosti privlače vrijedi samo u teoriji, u praksi je malo drugačije. Kada osjećamo zahvalnost, ljubav i radost, one se umnožavaju i privlače i ostale dobre emocije i dobra iskustva.

Uvijek možete na nečemu biti zahvalni

‘Virtualno’ itekako djeluje na opipljivo, odnosno naše fizičko stanje je ogledalo unutarnjeg stanja. Imunitet nam pada ako nismo u sinkronizaciji sami sa sobom, a bolest najčešće pripisujemo nečemu trećem.

Svakog dana možete pronaći nešto na čemu ste zahvalni, a ovakvi istinski osjećaji prizvat će predivne stvari u vaš život. Probajte, ništa vas ne košta već puno toga možete i dobiti.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:48 20.11.2016 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr