TRAŽI SE UDOBNOST

Modna biblija, Vogue, proglasila je kraj push-up grudnjaka i dekoltea. Od sad će se pokazivati nešto drugo

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 20:39 07.11.2016 / Rubrika: ,
Foto: ANGELA WEISS/AFP
0

Djevojke traže udobnost, a dekolte to, tvrde, ne pruža…

Vogue, ili ‘Modna Biblija’ kako ga mnogi vole nazivati, tvrdi kako grudnjaci i dekoltei odlaze u prošlost.

“Grudi više neće biti izložene muškarcima. Ali, uostalom, ni bilo kome drugome. Odbacivanje rodnih stereotipa napokon je došlo u fokus, a dani – kad se na žene gledalo kao na ‘melem za oči’ te kad se njihovom seksualnosti razbacivalo, umjesto da je se suptilno prikazivalo – gotovi su”, piše Vogue.

Kraj push-up grudnjaka?


Poznati modni brendovi, poput ASOS-a, već koriste ovu priliku popularizacije što manjeg otkrivanja, pa su u svoju ponudu uvrstili takozvani ‘side boob’ grudnjak, za sve djevojke koje ne žele da se puno toga nazire s prednje strane.

No, i u ostalim trgovinama javlja se sve više grudnjaka bez jastučića, dok istovremeno push-up grudnjake lagano guraju u povijest.

Gole noge i ramena

S nedavnih modnih revija
S nedavnih modnih revijaFoto: ALBERTO PIZZOLI/ALAIN JOCARD/GIUSEPPE CACACE/AFP

Industrijski analitičar Marshal Cohen za Telegraph je izjavio: “Udobnost je dominantna tema današnjeg modnog svijeta, kao i među današnjim potrošačicama, koje traže i fizičku, ali i ‘psihičku’ udobnost.”

Vogue također dodaje kako “modeli danas više pokazuju noge, ramena i trbuh”, nego grudi. A dekoltei su sada, čini se, stvarno izgubili svaku šansu da opstanu. Ili su možda samo na zasluženom odmoru.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 20:39 07.11.2016 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr