Težak teret

Mariah Carey u iskrenom intervjuu priznala da pati od bipolarnog poremećaja

U novom intervjuun za časopis People Mariah Carey je otkrila kako živi s bipolarnim poremećajem

Pjevačica Mariah Carey poznata je po velikom rasponu glasa i ponašanju poput dive, ali dosad se nije znalo kako pati od ozbiljnog psihičkog poremećaja. Rekla je kako joj je bipolarni poremećaj dijagnosticiran 2001. godine ali tek je nedavno potražila pomoć.

“Donedavno sam poricala i izolaciji, a stalno sam se bojala da će me netko izdati i ispričati medijima sve o mom stanju. To je prevelik teret kojeg više ne želim nositi”, ispričala je.

Nije bila svjesna ozbiljnosti stanja

Dodala je i kako uzima lijekove za bipolarni poremećaj, bolest koju karakteriziraju periodi manične sreće i epizode depresije. U početku, Mariah je mislila kako ‘pati samo od poremećaja u spavanju’.

“Sve me iritiralo i živjela sam u stalnom strahu da ću razočarati nekoga. Sada znam da sam zapravo bila u fazi manije. Nakon nekog vremena došla bih do zida i pala u depresiju koja se karakterizirala kao sanje vrlo niske energije. Osjećala sam se usamljeno i tužno, pa čak i krivo zbog toga što nisam aktivno radila na svojoj karijeri”, rekla je.

Terapija lijekovima pomaže i pjevačica je istaknula kako se trenutno nalazi u dobroj fazi te je konačno spremna pričati o svojoj bolesti. Osim nje, poznato je da od bipolarnog poremećaja pate i Demi Lovato i Catherine Zeta-Jones.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr