Da svi budu zadovoljni

Mali vodič: Kako napraviti savršen kućni party za Novu godinu bez trošenja puno novca

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 18:00 30.12.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

I uz manje novca zagarantirana je dobra zabava

Već u 11 mjesecu mogu se čuti pitanja sa svake strane: ‘Kamo ideš za Novu?’, što nam, priznali li mi to ili ne, stvara poveći pritisak. Iako bismo voljeli dočekati Novu godinu na zabavi kao onoj iz filma Veliki Gatsby, često ne želimo dati veliki iznos za tek poneko piće na račun kuće ili par kanapea.

Umjesto da se negdje gužvate u nekom kafiću, zašto ne biste organizirali kućni party i pozvali ljude koje vi želite? Do Nove je ostalo samo 5 dana, ali ne brinite, to vam je sasvim dosta za organizaciju najboljeg kućne zabave do sada i to uz minimalan budžet.

Evo nekoliko savjeta kako bi sve ispalo savršeno:

Napravite popis uzvanika

Ne morate pozvati baš svakoga, pogotovo ako imate mali stan i ograničen prostor. Nekoliko najdražih prijatelja sasvim je dovoljno za dobru zabavu, a potrošit ćete i manje novca na piće i iće.

Zamolite goste da donesu ono što obično vole piti

Alkohol je jedan od najvećih troškova kada se radi o novogodišnjem dočeku, a kako biste ih uspješno srezali, zamolite sve da donesu ono što najviše vole piti. To ne znači da će u kutu sobe potezati svoju bocu nego da će svatko moći probati i nešto novo.

Prihvatite pomoć

Ako vas prijatelji pitaju mogu li donijeti još nešto, spremno prihvatite njihovu pomoć. Ipak će i oni jesti i piti cijelu noć pa bi bilo dobro da se troškovi podijele. Ne mora sve biti na vašim leđima.

Ne pretjerujte s dekorom

Vaša kuća vjerojatno je već uređena u blagdanskom duhu pa nema smisla kupovati dodatne ukrase za party. Ako imate koje lampice viška, objesite ih u prostoriji u kojoj će gosti najviše provoditi vrijeme, one će stvoriti posebno ugodnu atmosferu.

Ograničite se na par jela i grickalica

Novogodišnje zabave obično ne počinju jako rano pa je dobro preskočiti obilnu večeru. Većina gostiju će vjerojatno večerati kod kuće, osim ako im niste najavili da ih kod vas čeka zajednička večera.

Umjesto toga, spremite slane i slatke zalogajčiće koji vam neće oduzeti previše vremena, a ni novca.

Isplanirajte aktivnosti

Druženje i razgovor srž su svake zabave, ali kako se vaša ne bi pretvorila u dosadu, isplanirajte nekoliko aktivnosti. Možete igrati društvene igre (nisu rezervirane samo za djecu), sudjelovati u karaokama ili napraviti vlastitu fotkaonu.

Evo primjera: Oslobodite jedan zid u stanu na koji ćete objesiti zanimljive ukrase i ovjekovječite ovu posebnu noć. Slike poslije možete isprintati i pokloniti vašim prijateljima.

Glazba je neizostavna

Svi vaši prijatelji vjerojatno ne vole istu glazbu pa je bolje puštati nešto neutralno kako ne bi došlo do svađe ili netrpeljivosti. Također, pazite da glazba nije preglasna kako biste neometano mogli razgovarati, ali i da se susjedi ne bi bunili.

Što nakon ponoći?

Vrhunac noći svakako je odbrojavanje do trenutka kada kazaljke na satu pokažu ponoć. Unaprijed isplanirajte kako ćete provesti ostatak noći tako da nitko ne bude zakinut za išta. Isto tako, onim gostima koji žive prilično daleko ili su malo više popili ponudite da prespavaju kod vas.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 18:00 30.12.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr