Hmmm...

Kate je u dilemi: Ako na BAFTA-i pruži podršku Time’s Upu i odjene crnu haljinu, krši kraljevsko pravilo

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 13.02.2018 / Rubrika:
Foto: ERIC FEFERBERG/afp
0

Malo zeznuta situacija, ali mnogi smatraju kako će Kate ipak pronaći rješenje koje će odgovarati objema stranama

Vojvotkinja Kate Middleton i princ William prisustvovati će ovogodišnjoj dodjeli BAFTA nagrada, koja će se održati 18. veljače 2018., a i ondje će sve žene ponovno nositi crnu boju, u znak podrške pokretima Me Too i Time’s Up, odnosno u znak prosvjeda protiv seksualnog nasilja, zlostavljanja i nejednakosti. Baš kao što je situacija bila i na dodjeli Zlatnih globusa.

Zašto su žene sinoć na Zlatnim globusima nosile crne haljine?

No, svi koji trenutno gledaju seriju The Crown vjerojatno znaju kako kraljevska obitelj, baš kao i u mnogočemu, i kod odjevanja za svečane događaje ima striktna pravila kojih se moraju pridržavati svi članovi. Te da, također, moraju izbjegavati bilo kakvo izražavanje političkih stavova na taj način, piše Marie Claire. Stoga, ako Kate na BAFTA-u odjene crnu haljinu, time će opasno prekršiti protokol. Ali ako pak, s druge strane, ne odjene crnu haljinu, time će postati jedina osoba u prostoriji koja se na neki način ‘protivi’ globalnim pokretima i time ne iskazuje svoju potporu istima. I upravo iz ovog razloga njeni su dizajneri sada u velikoj dilemi, a što će na kraju odlučiti… Morat ćemo pričekati 18. veljače i tada saznati ‘na licu mjesta’.

Kate će sigurno pronaći neko rješenje koje odgovara svima

Victoria Murphy iz Daily Maila objasnila je kako će Kate možda odjenuti crnu kreaciju, ali s nekakvim šarenim detaljima ili detaljima u boji – te na taj način implicitno pružiti podršku Time’s Up i Me Too pokretima, a u isto vrijeme neće prekršiti kraljevska pravila.

I da, prisjetimo se, ovo dolje na fotki je haljina koju je Kate prošle godine nosila na BAFTA-i…

Princ William i Kate MiddletonFoto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP
Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 13.02.2018 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr