Odlični savjeti

Kad vam je dosadno za vikend: Ovo je 8 korisnih stvari zbog kojih ćete biti produktivnije

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:00 17.09.2017 / Rubrika:
Foto: Piotr Szczepankiewicz/flickr
0

Vikendima ne morate samo odmarati

Uvijek prođu prebrzo, a vi biste htjeli da traju zauvijek. Ipak, ako vikende dobro iskoristite bit ćete sretniji i osjećat ćete se bolje. Da, možete naravno spavati do kad želite ili izaći van s prijateljima ili pak jednostavno ne raditi ništa. A možda ipak možete napraviti neke stvari koje su važne i osjećati se bolje. Izbor je na vama.

Počistite stan

Čišćenje ostavljamo baš za vikende. Ne volimo to raditi, ali moramo. Gledajte na to ovako: čišćenjem nećete samo uživati u pospremljenom prostoru, već ćete i uživati u čistoći, a stvorit ćete i zdraviju okolinu za život.

Čak je i istraživanje iz 2011. godine potvrdilo kako žene koje nakon posla dođu u neuredan i prljav stan postanu depresivne, a ne moramo ni reći koliko prašina loše utječe na vaše dišni sustav.

Očistite sve ostalo

Vjerojatno znate na što mislimo pod ovime. Da, na sve one stvari i mjesta koja ne čistite nikada jer se ne vide ili jer nikada ne stignete. Jednostavno uvijek ostanu nekako zapostavljena. E pa, vikend je pravo vrijeme da ih se dotaknete. Na primjer, kad ste zadnji puta počistili vašu kozmetičku torbicu ili možda onaj dio polica ispod knjiga?

Pospremite ormar

Preko tjedna vjerojatno, baš kao i svi mi, u brzini stvari samo bacate ili na stolicu ili u ormar. Vikend je pravo vrijeme da to sredite. Idući puta ćete lakše pronaći odjevnu kombinaciju za taj dan.

Isto tako, osjećat ćete se bolje kad ukloniti (da ne kažemo bacite) onu odjeću koju niste nosili već godinama, a samo vam stvara dodatnu gužvu na vješalicama.

Pustite mobitel na miru

Znamo da je danas vrijeme kad smo sve više na društvenim mrežama, ali nekada se jednostavno trebate odmoriti od mobitela, kao i od računala. Otiđite u prirodu ili na druženje s prijateljima. Nećete požaliti, a rijetko će se uopće pojaviti prilika kad ćete pomisliti na mobitel (osim da pogledate koliko je sati).

Započnite dnevnik

Ili blog. Možda je sada vrijeme da konačno sve što vas tišti iznesete na papir ili na ekran, a vikendima imate više vremena nego preko tjedna. Bit ćete sretniji jer ćete sve što vas muči izbaciti iz sebe.

Napravite svoju ploču s podsjetnicima

Na ploči ne moraju biti samo podsjetnici ili rokovi. Možete tamo staviti što god želite. Ili neke poslovice koje će vas svaki dan inspirirati ili možda fotografiju najdraže osobe, glumice ili pjevača. Izbor je na vama. Možete ju ukrasiti, obojiti ili se odlučiti za neku minimalističku verziju. Postoji mnogo mogućnosti.

Ako se pitate zašto biste ovo trebali napraviti, vjerujte nam da će vam ova stvarčica biti od koristi. :)

Volontirajte

Volontiranje je neopisivo zanimljivo iskustvo, bez obzira odlučite li se za ono jednokratko ili dugoročno. Isto tako, pozitivno će utjecati na vas, a s obzirom kako se radi o volontiranju, možete to raditi kad i koliko vam odgovara. Možete i odustati od istoga kad god želite.

Opustite se

Nakon svih produktivnih stvari koje radite vikendom uzmite si i vrijeme za opuštanje. Pripremite si kupku i uživajte, jer zaslužili ste.

Izvor: Hello Giggles

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:00 17.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr